Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Praizvedba teksta "Pritisci moje generacije" i preko interneta

Dino Pešut
Pixsell
22.05.2013.
u 16:11

Dino Pešut imao je samo dvadeset godina kad je napisao ovaj tekst, kojeg je režirao Samo M. Strelec

Na velikoj sceni HNK Split u petak će se praizvesti drama Dina Pešuta Pritisci moje generacije. Prvo uprizorenje jednog od komada ovog mladog hrvatskog dramatičara režira Samo M. Strelec, a u glavnoj ulozi prvi put na sceni splitskog teatra pojavit će se Ana Franić.

 - Pritisci moje generacije su glas nove generacije, ili točnije: ne glas - vapaj i ozbiljno upozorenje. Svaka dekada ima svoju \"izgubljenu generaciju\", ali tranzicija i liberalni kapitalizam naučili su nas da naraštaj rođen u vrijeme Domovinskog rata nema gotovo nikakve šanse. Ovo je njihova, ali i drama svih nas koji s njima žive, Po prvi put se progovara o toj generaciji izloženoj pritiscima, kazalište mora imati i ovakav tekst, kaže Jasen Boko ravnatelj splitske Drame.

- Dino Pešut imao je samo dvadeset godina kad je napisao ovaj tekst koji se unatoč nekih priča kako je riječ o radio-drami u teatru može igrati, ističe redatelj Samo S. Strelec.

- Izrazito sam zadovoljna što sam dobila šansu igrati u kazalištzu koje ima tradiciju i o kojem sam mnogo slušala. Imponira mi rad s redateljem Strelecom, u predstavi je nawglašen spoj mladih koji donose svježinu i starijih glumaca punih iskustva, kaže Ana Franić koja tumači glavnu ulogu. 

Ostale uloge tumače Bruna Bebić, Žarko Radić, Nenad Srdelić, Josip Zovko, Vicko Bilandžić, Pere Eranović i Bojan Brajčić. Osim redatelja Streleca autorski tim predstave čine scenograf Ozren Bakotić, kostimografkinja Naida Kromić, autor scenske glazbe Bojan Brajčić, te oblikovatelji svjetla i tona Srđan Barbarić i Željko Mravak.

Zanimljivo je da će se praizvedba drame Pritisci moje generacije izravno moći pratiti preko interneta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije