Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarni filmovi

Posjećenost Paklenice iznad svih očekivanja

'21.05.2012., Zagreb - Konferencija za medije  filmskog festivala SPFF. Admir Culumarevic. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
07.08.2013.
u 21:12

Produkcija glazbenog dokumentarnog filma iz dana u dan je sve jača. Publika je to prepoznala a ovogodišnja je posjećenost iznad svih očekivanja. Lijepo je vidjeti sva tri kina dupkom puna – rekao je direktor Admir Ćulumarević

Sutra završava Starigrad Paklenica film festival, revija posvećena glazbenim dokumentarcima u prekrasnom ambijentu Nacionalnog parka Paklenica.

Nastup Darka Rundeka

Među najuspješnijim projekcijama ovogodišnjeg izdanja bio je film \"Hrvatska rapsodija: Maksim Mrvica\", za koji se, kažu organizatori, tražio stolac više. Redateljica Bruna Bajić očito je pronašla dobar recept za pravu priču o uspjehu mladog, svjetski poznatog pijanista koji je oduševio prisutne. Prije filma o Maksimu, publika je vidjela film o prvom inuitskom heavy metal bendu iz Igloolika (s kanadskog dijela Arktika) \'Northern Haze: Living The Dream\', a nakon projekcija slijedio je koncert Rundek Cargo tria, koji je užarenu ljetnu klimu podigao za još nekoliko stupnjeva.

Samo dan prije na festivalu bila je svjetska premijera filma \"Damir Avdić – Pravi čovjek za kapitalizam\", kojeg je redatelj Dušan Moravec snimao šest godina, a dovršio tjedan dana prije festivala.

Osim regionalnih noviteta, u Paklenici prikazani su i već prokušani hitovi, od 23 godine starog dokumentarca o Nicku Caveu \"The road to God knows where\" do filma o Bobu Marleyu i \"Potrage za Sugar Manom\" o glazbeniku Sixtu Rodriguezu koji je ove godine dobio i Oscara za najbolji dokumentarni film.

Pripreme za nagodinu

– Produkcija glazbenog dokumentarnog filma u svijetu, ali i u nas, iz dana u dan je sve jača. Publika je to prepoznala jer je ovogodišnja posjećenost iznad svih očekivanja. Lijepo je vidjeti sva tri kina gotovo pa dupkom puna tijekom svih projekcija, uključujući novo kino na plaži. Već u 6. mjesecu počeli smo pripremati idući festival koji bi trebao biti još jači i kvalitetniji, ali naravno, o naslovima je još prerano pričati – rekao je direktor Admir Ćulumarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije