Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROSAMUND LUPTON: U TIŠINI

Novi uzbudljivi triler autorice romana Sestra i poslije svega!

Rosamund Lupton
PR FOTO
28.09.2016.
u 16:46

Čudesnu priču koja dira u srce i oduzima dah nećete ispustiti iz ruku do samoga kraja!

U izdanju Mozaika knjiga stigao je novi hit triler Rosamund Lupton, britanske autorice već popularnih romana Sestra i Poslije svega. Knjiga je zaintrigirala mnogobrojne čitatelje diljem svijeta. Priča je to koja vas vodi u hladne predjele utihnule Aljaske i progovara o čvrstoj ljubavi, prihvaćanju i nadi koja uvijek umire – posljednja!

U atmosferi hladnoće i tišine netko prati likove ovog romana želeći ih spriječiti da dođu do cilja. Autorica nas iz stranice u stranicu vodi sve dublje i dublje u nepovrat utiskujući čitatelju osjećaj da i njega netko prati. Zarazan osjećaj napetosti i opasnosti tjera čitatelja na čitanje do samoga kraja.

Zastrašujuće, neizvjesno i uzbudljivo, a istovremeno emotivno napisano, djelo oduševljava svakim svojim poglavljem. Pripovjedač u trećem licu otkriva zamršeni odnos žene i supruga, pa i retrospektivni slijed njihove veze. Drugi pripovjedač je gluha djevojčica koja u tom hladnom svijetu unosi rečenice prepune emotivnog naboja, humora i dječje naivnosti. U iščekivanju odgovora o nestanku oca i supruga, majka i kći uspijevaju u još jednom - privatnom pothvatu. Živopisan opis hladne prirode daje čitatelju pravi osjećaj izazova s kojima se likovi suočavaju. U njima leži gotovo zarazna moć riječi; čitatelj hladnoću može osjetiti na vlastitoj koži. Međutim, emocije tope sve. Pa čak i debeli led na cestama prema Aljaski.

Sadržaj: Na aerodromu žena i kći iščekuju svog muža i oca. Ubrzo ih obavještavaju o njegovoj smrti u Anaktuu, selu u području Aljaske. One su shrvane, ali i ne i potpuno uvjerene u istinitost priče koja im je dana. I dok se sve medije pokušava uvjeriti u razloge uzroka tragičnog požara u tom malenom selu, žena i gluha kći ne žele odustati od toga da je njihov bližnji još uvijek živ.

Stoga kreću na put s vozačem kamiona kojeg sasvim slučajno sreću. I dok vani piri hladan vjetar i ledi sve pred sobom, u mračnom okružju smrznute tundre prate ih dva svjetla nepoznata auta i navode na to da na ovom putu nisu sasvim same…

Tko prati i zašto? Što se dogodilo u Anaktuu i tko to pokušava zamaskirati? Obiteljska priča s elementima misterija i tajne s vremenom se pretvara u vrhunski hladni triler kakav još niste čitali!

Prijevod s engleskog jezika: Dado Čakalo

O autorici: Rosamund Lupton proslavila se romanom Sestra koji je prodan u više od 1, 3 milijuna primjeraka diljem svijeta. Drugi roman Poslije svega nagrađen je kao "najbolja misterij knjiga 2012" u Seattle Timesu i kao "najbolja knjiga 2012."

Iz stranih kritika:

Izvrsno, izrazito upečatljivo napisano. Ima sve što je potrebno za sjajan roman.“ Liane Moriarty

Majstorski ritam, fascinantan zaplet. Čitajući U tišini čut ćete samo svoje srce kako bubnja. Potpuno će vas obuzeti.“ Louise Penny

Potražite u svim boljim knjižarama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije