Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Nikad nisam razumjela antisemitizam, ali ni antivaksere ni ludilo oko Trumpa...

Alison Leslie Gold autorica je knjige "Sjećanja na Anne Frank", koju je napisala na temelju intervjua s Miep i Janom Giesom, nesebičnim Nizozemcima koji su tijekom Drugog svjetskog rata pomogli u skrivanju obitelji Frank.
20. srpnja 2021. u 09:00 1 komentara 703 prikaza
Foto: Privatna arhiva
Pogledajte galeriju 1/7

Alison Leslie Gold skupljačica je priča. Ili, upotrijebimo li njoj draži izraz – čuvarica. Autorica je desetaka knjiga u širokom dijapazonu tema – pisala je za odrasle, mlade i djecu. No, neka od njezinih najblistavijih djela nastala su iz njezine neumorne potrage i želje za spašavanjem nevjerojatnih priča i svjedočanstava koja bi, da ih ona nije uspjela zapisati, možda i netragom nestala u ropotarnici povijesti. Jedna od takvih knjiga, ona koja ju je i proslavila i koja je pokrenula njezin neobičan put čuvarice priča jest “Sjećanja na Anne Frank”, čiji smo hrvatski prijevod upravo dobili u izdanju Disputa. Napisala ju je nakon dvije godine iscrpnih i ponekad mukotrpnih intervjua s Miep i Janom Giesom, bračnim parom i ljudima koji se ubrajaju među one hrabre Nizozemce koji su tijekom najkrvavijeg rata koji je svijet vidio dvije godine uspijevali skrivati obitelj Frank i njihove prijatelje od nacističkih progonitelja.

Radovi na Pelješkom mostu
ANALIZA
Pelješki most spojit će Hrvatsku nakon 300 godina: Zašto su uopće 1699. Neumom razdvojeni sjever i jug?
Davor Šuker i Zdravko Mamić
IAKO JE BJEGUNAC...
Zdravko Mamić i dalje šefuje, članovi nogometne vlade u HNS-u u strahu od novih snimaka
Aleksandar Vučić
GOSPODARSKO POVEZIVANJE
Kreće balkanski 'mini Schengen': Kako će izgledati udruženje u kojem će Srbija imati glavnu riječ?
  • ZatvaracNgoPipa:

    Još jedna takozvana književnica i opinionmakerica koja mrzi sve koji ne misle kao ista, ako propitkuješ nebrojene rupe u priči o navodnom holokaustu naziva te "anti semitom", ako ne vjeruješ instant cjepivu sa tisućama slučajeva dokazanih nuspojava i želiš sam ... prikaži još! odlučivati o svome zdravlju naziva te "antivakserom", ako daješ glas na izborima nekome tko se dotičnoj ne sviđa naziva te luđakom