Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret 12. ZagrebDoxu

Naš PowerPoint nema praznih stranica

Nenad Puhovski
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
27.01.2016.
u 15:50

S prestižnim nominacijama u međunarodnoj konkurenciji izdvojen je aktualni kandidat za Oscara za dokumentarni film „Zemlja kartela“

Više od 160 dokumentarnih filmova bit će prikazano na 12. ZagrebDoxu čiji je dio programa predstavio danas njegov direktor Nenad Puhovski putem PowerPoint prezentacije jer, kako je rekao, „to je sada moderno“.

– Na ovoj PowerPoint prezentaciji neće biti praznih stranica, a sav predstavljeni program doista ćemo i ispuniti – najavio je Puhovski i predstavio najvažnije naslove iz nekih od 17 službenih selekcija, ovaj put s naglaskom na glavne programe: međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji.

– Od 24 naslova, koliko ih je ove godine uvršteno u međunarodnu konkurenciju, tri su atraktivna filma koje će publika moći pogledati i na festivalu i u programu zagrijavanja “Zaljubite se u dokumentarce”. To su već najavljeni pobjednički film Sundancea „Čopor“, spektakularan dokumentarac o čovječanstvu „Ljudski“, te južnokorejski kino-hit „Ljubavi, ne prelazi tu rijeku“ – izjavio je Puhovski.

Od filmova s prestižnim nominacijama u međunarodnoj konkurenciji izdvojeni su također aktualni kandidat za Oscara za dokumentarni film „Zemlja kartela“ (Cartel Land) Matthewa Heinemana, kineski film „Pjesnik na poslovnom putu“ u režiji Jua Anqija, suvremena istraga černobilske katastrofe „Ruski djetlić“ Chada Gracije i nizozemski film o jačanju egocentrizma u zapadnom svijetu „Čudna ljubavna veza s egom“ u režiji Ester Gould. U regionalnu je konkurenciju uvršteno 27 filmova, a među njima su francusko-bugarski „A zabava se nastavlja“ Gueorguija Balabanova, slovenski „Dom“ Metoda Peveca o sudbinama stanara jedne ljubljanske peterokatnice, građevinskih radnika iz BiH koji su prije 30-ak godina tamo privremeno smješteni, te „Druga strana“ Roberta Minervija o marginalcima, sitnim dilerima, alkoholičarima i kriminalcima s američkog juga.

U ovoj će konkurenciji biti prikazano i 12 hrvatskih dokumentaraca, ali o izabranim filmovima „Kandidat“ Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera, „Kino Otok“ Ivana Ramljaka, „Kratki obiteljski film“ Igora Bezinovića, „Pravda“ Nebojše Slijepčevića, „Sanja“ Nikice Zdunić, „Treći“ Arsena Oremovića i „Turizam“ Tonćija Gaćine bit će više riječi na sljedećoj konferenciji za novinare.  

>> ZagrebDox: Gandini i Kirtadze gosti festivala

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar transdanubier
transdanubier
08:34 28.01.2016.

Druže Puhovski (ja sam malo stariji od Vas i starog sam kova pa pamti te Vama nadasve drage naslove!), pitam Vas: biste li ispunili Vaš program do zadnje stranice (bez ijedne prazne!) da ste skupljali novac od kojekakvih donatora ii da nije bilo izdašne potpore hrvatskih poreznih obveznika i to većinom onih koji nikada nisu čuli za Vas a niti za Vaš filmski maraton?! Dvojim, dvojim! Pa daj, zahvalite se barem njima a nemojte biti toliko samouvjereni i tašti!!! I kao što netko maločas već reče: kanite se politike, niste Vi rođeni za to kao ni Vaš vrli braco! Ima krasna prastara njemačka poslovica koja kaže: Schuster, bleib bei deinem Leisten!

BA
barkod
19:14 27.01.2016.

Gosn . Puhovski zar idete bratovim stopama. Držite se ZGDOX-a a ne politike.

LI
liskovaca
12:45 01.02.2016.

ovoliku količinu sisača državnog proračuna ni Njemačka ne bi mogla izdržati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije