Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinitelji pobjegli

Na Van Goghov rođendan ukradena njegova slika vrijedna 6 milijuna eura

Foto: wiki
31.03.2020.
u 10:52

Iz muzeja Singer Laren u Larenu pored Amsterdama ukradena je vrijedna Van Goghova slika. Muzej je trenutno zatvoren i zbog pandemije koronavirusa.

Iz muzeja Singer Laren u blizini Amsterdama, koji je trenutno zatvoren zbog pandemije koronavirusa, ukradena je Van Goghova slika. Krađa se zbila točno na Van Goghov rođendan 30. ožujka. 

Provalnici su razbili staklena vrata muzeja u Larenu i sa sobom odnijeli sliku "Vrt u Neuenu u proljeće" vrijednu čak 5 milijuna funti. Pri provali oglasio se i alarm, no dok je policija stigla na mjesto zločina, kriminalci su uspjeli pobjeći. 

- Nevjerojatno sam ljut zbog krađe ove slike koja je kod nas bila na posudbi iz muzeja u Groningenu. Ovo je upravo ono što ne želite da se dogodi kada muzej ima sliku na posudbi. Ukradena je prekrasna slika jednog od naših najboljih slikara, ukradena je zajednici... Nadam se da ćemo je vratiti što je prije moguće, tako da možemo ponovo uživati u tom djelu - izjavio je ravnatelj muzeja Jan Rudolph de Lorm iz čijeg je muzeja 2007. već ukradeno čak sedam skulptura iz vrta, uključujući i odljev Rodinovog "Mislioca". 

U muzeju Singer Laren, Van Goghova je slika bila izložena u sklopu postava "Ogledalo duše" uz više od 70 radova nizozemskih umjetnika iz 19. stoljeća. 

Iz muzeja u Groningenu, u čijem je vlasništvu slika, rekli su da su šokirani ovih vijestima, no da ne mogu ništa komentirati dok traje istraga. Ukradeni Van Gogh trenutno se nalazi i na Interpolovoj listi ukradenih umjetnina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije