Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Maloj Gavelli

Majka, sin i fatalna voditeljica s ekrana - to su "Moderni oblici patnje"

Arhiva Gavella
02.11.2023.
u 15:02

Nakon što se Gavella nakon dugog i strpljivog čekanja vratila kući, premijere se doslovno redaju jedan za drugom. I u petak navečer je publika pozvana u Malu Gavellu, a prva premijera u velikoj dvorani najavljena je za 15. studenoga, kada ćemo vidjeti "Moje tužne monstrume" Mate Matišića. 

Sutra je na redu koprodukcija s Ludens teatrom "Moderni oblici patnje", predstava koju je publika u Koprivnici vidjela prošle godine. Riječ je o drami Dine Vukelić koju je režirao Dario Harjaček, a u kojoj glume Jelena Miholjević,Marko Petrić i Anja Đurinović. Priča je to o nezdravoj simbiozi majke, nekad čuvene, a danas zaboravljene voditeljice Irme Valić, i njezina pasivnog i rezigniranog sina, neostvarenog 30-godišnjeg intelektualca Ognjena. Tu je i nadrealno fatalna mlada zvijezda TV ekrana Silvija, koja taj trokut odnosa prebacuje u intimne noćne more i potisnuta maštanja sa željom (ili izostankom želje?) da se protagonisti drame izvuku iz nametnutog okvira izolacije i postpandemijskog svijeta. Predstava je to o sukobu generacija, od kojih se obje podjednako ne mogu prilagoditi pravilima sistema i "Ugodnog života", kako se zvala ugašena emisija voditeljice Valić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije