Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goranovo proljeće

Laureat Petar Gudelj predstavio svoju novu zbirku

gudelj
Željko Lukunić/Pixell
16.03.2010.
u 13:34

Već par godina zaredom VBZ i njegov urednik poezije Ervin Jahić uz dodjelu Goranovog vijenca poezije uspijevaju objaviti i recentne zbirke laureata.

Već par godina zaredom VBZ i njegov urednik poezije Ervin Jahić uz dodjelu Goranovog vijenca poezije uspijevaju objaviti i recentne zbirke laureata. Tako je bilo i ovog puta, pa je u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu ususret Goranovu proljeću koje se u nedjelju održava u Lukovdolu predstavljena zbirka neobjavljenih pjesama Petra Gudelja, trideset i devetog pjesnika koji će biti ovjenčan Goranovim vijencem.

Impresivnu zbirku “Duša tilu” koja će sasvim sigurno postati ovogodišnji literatni hit što se poezije tiče predstavili su autor, urednik te Cvjetko Milanja pred brojnim auditorijem koji poznaje vrhunske domete pjesnika koji već dvadesetak godina samozatajno živi u Baškoj Vodi, a rođen je 1933. u Podosoju. Da je riječ o jednom od najboljih hrvatskih pjesnika koji ljubomorno čuva svoju introvertiranu umjetničku poziciju, potvrđuje broj njegovih kolega koji su došli na povlašteni zagrebački susret s Gudeljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije