Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene na čelu

Krešo Dolenčić novi je intendant Dubrovačkih igara

Krešimir Dolenčić
PIXSELL
29.10.2012.
u 16:22

Dolenčić će tako zamijeniti povjesničara i scenografa Ivicu Prlendera koji je na čelu Igara bio od početka 2002. godine objedinjujući umjetničko i poslovno ravnateljstvo

Od 17. prosinca redatelj Krešimir Dolenčić novi je intendant Dubrovačkih ljetnih igara, objavila je u Ministarstvu kulture ministrica Andrea Zlatar Violić nakon sjednice Festivalskog vijeća. Dolenčić će tako zamijeniti povjesničara i scenografa Ivicu Prlendera koji je na čelu Igara bio od početka 2002. godine objedinjujući umjetničko i poslovno ravnateljstvo. Kako Prlenderov mandat na čelu javne ustanove u kulturi "Dubrovačke ljetne igre" traje do 2014. godine, postavlja se pitanje hoće li Dolenčić morati surađivati s dosadašnjim intendantom.

– Ustanovu smo osposobili kao da je riječ o specijalcima, a ja ću u dogovoru s Gradom u dogledno vrijeme, ali svakako prije isteka mandata, napustiti ravnateljsko mjesto, rekao je Prlender koji je dobio komplimente od ministrice, napose za izbor Dore Ruždjak Podolski i Ivice Repušića za ravnatelje dramskog, tj. glazbenog programa. Pohvalila je Prlenderove Igre čak i nova članica Vijeća Mani Gotovac, ocijenivši da su se Igre u posljednje vrijeme otvorile prema novim konceptima, ali da trebaju još novije i hrabrije ideje. A za njih je zadužen Dolenčić koji je prve profesionalne korake prema ministrici napravio baš u Dubrovniku, s Prlenderom kao scenografom. On o programu ne želi govoriti, a pitanje je tko će mu biti suradnici. Novinari su pitali hoće li to bili Julian Rachlin za glazbu? Novi intendant nije odgovorio, a Prlender je dometnuo da Pravilnik Igara ne priječi da na ta mjesta dođu stranci.

Komentara 3

Avatar Jorge
Jorge
23:03 29.10.2012.

Nadajmo se da neće više biti terora s VIP-ovim logotipima. Toliko država, županija i grad ulažu novaca, a VIP za malo novaca terorizira cijeli Grad reklamama kao da su Igre njegove.

CA
cajnik
21:36 30.10.2012.

ČESTITKE iskrene KREŠI D:olencicu

CA
cajnik
21:36 30.10.2012.

cestitke j matkovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije