Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legenda Monty Pythona

John Cleese otrovnim humorom 'rasplakao' prepuni lisinski

john cleese
Foto: J?rg Carstensen/DPA/PIXSELL
16.06.2018.
u 15:26

Anarhičan i bez dlake na jeziku prema politici, crkvi smrti... mirne je duše skresao i pljunuo istinu u oči mnogim predrasudama

Visoki stol i visoki stolac s čašom vode na pozornici dvorane Vatroslav Lisinski, te, dakako, visoki i veliki John Cleese, bilo je sve što je potrebno u petak navečer da izazove ovacije rasprodane dvorane.

Legenda televizijskih serijala ''Leteći cirkus Montyja Pythona'' i ''The Fawlty Towers'', filmova ''The Life of Brian'', ''Holy Grail'', ''Ribe zvana Vanda'' i drugih televizijskih i filmskih ekskurzija, samo s mikrofonom i projekcijama na ekranu iza pozornice zadržao je pažnju publike kao ikona koja je društvom iz Monty Pythona inspirirala mnoge.

Da nismo tu gdje jesmo, a jesmo, pomislili bi da je John Cleese svoj govorni program na aktualnoj stand up turneji ''Posljednja prilika da me vidite prije nego umrem'' napisao isključivo zbog nas.

No, nije, pa se član Monty Pythona u Lisinskome u petak navečer, na svom prvom ukazanju domaćoj publici osjećao kao svuda na svijetu - kao kod kuće. I to kao kod kuće koja će se svaki čas srušiti, u suzama od smijeha ili očaja, ako već i nije.

Brutalnom dozom humora,antitoironije, duhovite političke nekorektnosti prema raznim nacijama, životinjama, političarima, običajima i uvriježenim pravilima. Današnja ridikulozna situacija političkih i društvenih establishmenta samo mu je dodala ulje na vatru suptilnih i otrovnih, dubinskih i pronicljivih zapažanja. Briljantan govornik, sjajan glumac i satiričar, ingeniozni komentator koji je tijekom dekada odgojio generacije političkih kolumnista, u sat i 50 minuta ''čiste'', ali i ''prljave'' govorancije, digao je Lisinski na noge i izmamio suze radosnice, ili očaja, kako kome.

Jednako anarhičan i bez dlake na jeziku prema politici, crkvi, smrti - čemu je bio posvetio čitav zadnji segment predstave - sa 78 godina života, mirne je duše skresao i pljunuo istinu u oči mnogim društvenim predrasudama. 

Simultani prijevod nije bio potreban, Cleeseja su svi vrlo dobro razumjeli. ''Popravni'' na dodatnom terminu u nedjelju navečer nameće se kao obavezan svima koji nisu uspjeli doći u petak.

john cleese
1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije