Naslovnica Kultura Knjige

I Dubravko Jelčić izbrisan iz članstva Matice hrvatske

- Samo smo tehnički registrirali da Jelčić više nije član Matice jer je novinama izjavio da više nije član toga društva, izjavio je Z. Lukić.
26. travnja 2010. u 19:02 5 komentara 290 prikaza
JELČIĆ
Foto: Arhiva

Nakon Vlahe Bogišića, i akademik i književni povjesničar Dubravko Jelčić izbrisan je iz članstva Matice hrvatske.

- Samo smo tehnički registrirali da Jelčić više nije član Matice jer je novinama izjavio da više nije član toga društva te da će obnoviti, tj. aktivirati članstvo kada Maticom bude vladalo neko drugo predsjedništvo, izjavio je u novom Vijencu glavni tajnik Matice Zorislav Lukić.

 - To su čiste partijske metode, rekao je Večernjem listu Dubravko Jelčić, koji je član Matice još od 1962. godine.

- Dobio sam pismo da više nisam član Matice jer sam izjavio, i to baš u Večernjem listu, da to ne želim biti. Ali ja sam izjavio da je Matica postala činovničko društvo i da ne želim biti član činovničkog društva. Ovim brisanjem priznali su da su činovničko društvo - veli Jelčić kojeg Matičine odluke više ne iznenađuju.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar m_m
  m_m:

  Da mi je znati što to ta pljesniva Matica rvatska konkretno i korisno radi? Tapše sama sebe po ramenima ...

 • H99:

  Ta je družba odavno postala Matica jugoslavenska.

 • Vito:

  Zorislav Lukić (HDZ) ZAKLJUČAK o razrješenju i imenovanju članova u Upravno vijeće Ustanove za upravljanje športskim objektima \"Maksimir\" II. Za članove u Upravno vijeće Ustanove za upravljanje športskim objektima \"Maksimir\" imenuju se: Zorislav Lukić (HDZ) Predsjednik Gradske skupštine dr. sc. ... prikaži još!. Velimir Srića, v. r. KLASA: 620-02/01-02/3 URBROJ: 251-11-04-01-2 Zagreb, 13. studenoga 2001. Kako ti štakori znaju plivati, zar ne.