Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matica Hrvatska

I Dubravko Jelčić izbrisan iz članstva Matice hrvatske

JELČIĆ
Arhiva
26.04.2010.
u 19:02

- Samo smo tehnički registrirali da Jelčić više nije član Matice jer je novinama izjavio da više nije član toga društva, izjavio je Z. Lukić.

Nakon Vlahe Bogišića, i akademik i književni povjesničar Dubravko Jelčić izbrisan je iz članstva Matice hrvatske.

- Samo smo tehnički registrirali da Jelčić više nije član Matice jer je novinama izjavio da više nije član toga društva te da će obnoviti, tj. aktivirati članstvo kada Maticom bude vladalo neko drugo predsjedništvo, izjavio je u novom Vijencu glavni tajnik Matice Zorislav Lukić.

 - To su čiste partijske metode, rekao je Večernjem listu Dubravko Jelčić, koji je član Matice još od 1962. godine.

- Dobio sam pismo da više nisam član Matice jer sam izjavio, i to baš u Večernjem listu, da to ne želim biti. Ali ja sam izjavio da je Matica postala činovničko društvo i da ne želim biti član činovničkog društva. Ovim brisanjem priznali su da su činovničko društvo - veli Jelčić kojeg Matičine odluke više ne iznenađuju.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar m_m
m_m
19:13 26.04.2010.

Da mi je znati što to ta pljesniva Matica rvatska konkretno i korisno radi? Tapše sama sebe po ramenima ...

H9
H99
21:18 26.04.2010.

Ta je družba odavno postala Matica jugoslavenska.

VI
Vito
08:53 27.04.2010.

Zorislav Lukić (HDZ) ZAKLJUČAK o razrješenju i imenovanju članova u Upravno vijeće Ustanove za upravljanje športskim objektima \"Maksimir\" II. Za članove u Upravno vijeće Ustanove za upravljanje športskim objektima \"Maksimir\" imenuju se: Zorislav Lukić (HDZ) Predsjednik Gradske skupštine dr. sc.. Velimir Srića, v. r. KLASA: 620-02/01-02/3 URBROJ: 251-11-04-01-2 Zagreb, 13. studenoga 2001. Kako ti štakori znaju plivati, zar ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije