Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže drugi dio

"Harry Potter i Odaja tajni" u hrvatskim je knjižarama od 3. travnja

Credit: TM & © 2018 WBEI. Publishing and Theatrical Rights © J.K.R.
13.03.2023.
u 17:25

Novo izdanje drugog dijela serijala objavljeno je u izdanju Mozaika knjiga, a treći stiže u lipnju

U ponedjeljak 3. travnja u knjižarama je svim zainteresiranim čitateljima, ali i kolekcionarima dostupno novo izdanje druge knjige iz serijala o najpoznatijem malenom čarobnjaku na svijetu – "Harry Potter i Odaja tajni". Cijena će joj biti 20,90 eura, a tko želi uštedjeti, može je već sada (pa sve do 2. travnja) nabaviti u pretprodaji po cijeni od 19,50 eura. Također, iz Mozaika knjiga otkrili su nam i ritam izlaska sljedećih nastavaka pa tako treća knjiga čuvenog serijala J. K. Rowling stiže početkom lipnja, četvrta i peta početkom rujna (taman da si djeca zaslade početak nove školske godine), a šesti i sedmi nastavak očekuju se na jesen, uoči popularnog zagrebačkog Interlibera.

Prijevod i ovog novog izdanja drugog nastavka na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, a pred nove generacije mladih čitatelja stiže literarni hit koji je svoju autoricu upisao u povijest književnosti svijeta i iza koje stoje doista nevjerojatne brojke. Naime, serijal o Harryju Potteru do sada je prodan u više od 600 milijuna primjeraka, preveden je na više od 85 svjetskih jezika te poslušan u više od milijardu sati kao audioknjiga.

Malo je onih koji ne znaju, ali podsjetimo: priča ovog uzbudljivog nastavka počinje tijekom školskih praznika koji su za Harryja gori negoli ikada prije. Dursleyevi pod ključem drže njegov magični školski pribor i vjernu metlu, proslavio je najgori rođendan dosad, a u sobu mu je provalio kućni vilenjak. Iz kućnog pritvora izbavi ga letećim automobilom, koji se nalazi i na novoj naslovnici knjige, njegov najbolji prijatelj Ron...

A svi kojima je predugo čekati novu knjigu mogu otputovati u Beč, gdje se, u METAStadtu, do kraja ovog tjedna održava interaktivna izložba "Harry Potter: The Exhibition". Na njoj je čarobnjački svijet upotpunjen originalnim rekvizitima iz filmova o Harryju Potteru kao i iz serijala filmova "Fantastične zvijeri". Riječ je o novom serijalu o magičnom svijetu koji je J. K. Rowling napisala kako bi prihode donirala u humanitarne svrhe, a koji se sastoji od tri popratna naslova čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije