Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska diva

Francuska glumica Danielle Darrieux umrla u dobi od 100 godina

Foto: Youtube Screenshot
1/2
19.10.2017.
u 14:47

Rođena 1. svibnja 1917. u Bordeauxu, svoj prvi film, mjuzikl "Bal", snimila je kao četrnaestgodišnjakinja u čemu su korištene njezine plesne i glazbene sposobnosti

Legendarna glumica francuskog filma Danielle Darrieux, koja je snimila više od stotinu filmova, a u svibnju je proslavila stoti rođendan umrla je u utorak u svome domu, prenosi u četvrtak agencija AFP.

Arhetip ženske ljepote za poslijeratne generacije, Darrieux je bila nezaboravna partnerica Jeana Gabina u filmu  Istina o Bebe Donge iz 1953., adpataciji romana Georgesa Simenona i  Gérardu Philipeeu, ekranizaciji Stendhalova romana Crveno i crno iz 1954.

Rođena 1. svibnja 1917. u Bordeauxu, svoj prvi film, mjuzikl "Bal", snimila je kao četrnaestgodišnjakinja u čemu su korištene njezine plesne i glazbene sposobnosti (često je u filmovima sama pjevala). Lijepa plavuša u početku je dobivala uloge u komedijama, ali s vremenom i sve zahtjevnije te je trijumfirala u filmu "Mayerling" uz Charlesa Boyera 1935. 

Tridesetih godina karijeru je gradila u inozemstvu, zatim u Hollywoodu i na Broadwayu. Zapažen je njezin nastup u špijunskom filmu Josepha L. Mankiewicza "Pet prstiju" iz 1952. gdje je glumila uz Jamesa Masona.

Od 1969. sve je više nastupala u kazalištu, a u  filmu i na televiziji bila je aktivna i 2010. godine. Imala je tri braka, a njezin drugi suprug bio je bogati plejboj Porfirio Rubirosa.

Komentara 1

KR
kruti191
15:04 19.10.2017.

lepe godinice. .super lepe!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije