Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crnohumorni eksperimenti

Filmovi velikog Terryja Gilliama u zagrebačkom kinu Tuškanac

IMDb
13.02.2023.
u 11:54

Ključni autor kultnih Monty Pythona ne zastarijeva, a ciklus njegovih filmova imamo priliku gledati do 18. veljače

Projekcijom filma "Strah i prijezir u Las Vegasu" u subotu je u zagrebačkom kinu Tuškanac počeo ciklus Terryja Gilliama i komičarske skupine Monty Python, koji će trajati do 18. veljače.

Komičar, animator, glumac, scenarist i redatelj Terry Gilliam bio je i član legendarne britanske skupine Monty Python, koju su činili i John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin i Graham Chapman. Karijeru je počeo kao animator, a u toj se ulozi i pridružio pajtonovcima. S vremenom je postao njihov punopravni član i nastupao s njima kao glumac. Kao redatelj je debitirao s Terryjem Jonesom, a poslije je razvio samostalnu filmsku karijeru koja je vrlo cijenjena.

Kako se ističe u najavi, Gilliamovi filmovi pomaknute su crnohumorne fantazije, anarhoidne i bizarne snolike vizije, ekscentrični eksperimenti i nadrealne igrarije. Njegovi su likovi izraziti osobenjaci, pojedinci koji se iz vizure "običnih" ljudi doimaju izgubljenima i mentalno nestabilnim čudacima, plemeniti gubitnici koji su izlaz iz traume ili nerješive životne situacije pronašli u bajkovitom svijetu iluzija i mašte.

Večeras je na rasporedu komedija "Monty Python: Smisao života", studija apsurdnosti ljudske egzistencije koju su režirali Terry Jones i Terry Gilliam. Distopijska drama "Brazil" igra sutra, a u srijedu su na rasporedu "Vremenski banditi" i "Tideland". U četvrtak igra pikarska pustolovna drama "Čovjek koji je ubio Don Quijotea", a u petak znanstvenofantastični film "Dvanaest majmuna" s Bruceom Willisom, Bradom Pittom i Madeleine Stowe, te kompilacija skečeva iz televizijske emisije Monty Python "A sad, nešto sasvim drukčije". Program završava u subotu avanturističkom fantazijom "Avanture baruna Münchausena".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije