Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA

Filip Šovagović i Dubravko Mihanović: Zagreb 2020.

Foto: Kazalište Kerempuh
04.06.2021.
u 17:19

Dramski koncert "Zagreb 2020." Gradskog dramskog kazališta Gavella autora Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića na 45. Danima Satire Fadila Hadžića igra u utorak 15. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

U sklopu projekta „Sanjam(o) predstavu“ Gradsko dramsko kazalište Gavella za vrijeme prvog lockdowna počelo je putem društvenih mreža razvijati obrise svoje predstave ZAGREB 2020. koja, u svom konačnom obliku podnaslovljena kao dramski koncert, okuplja niz upečatljivih, autentičnih sudbina naših suvremenika i sugrađana koji se na sve moguće načine pokušavaju nositi s izazovima potpuno sulude 2020. godine.

Ona je pak osim pandemije Zagrepčanima donijela i razorni potres i ostavila ih na trenutke gotovo bez riječi licem u lice s nečim što su tek nazivali stvarnošću iako im je više nalikovalo na neki nadrealni paralelni svemir. U ovoj predstavi koncertu pred nama se u kratkim rezovima rastvaraju najrazličitije priče, izmjenjuju se dramske i glazbene sekvence, humor i melankolija, tragikomika i farsa, burleska i satira. Kombinirajući ispovjednu i dokumentarnu formu s krajnje teatraliziranim i očuđujućim izrazom Gavellini glumci – koji još uvijek zbog posljedica potresa ne mogu igrati u svom matičnom kazalištu – igrajući svoje likove govore istovremeno i o sebi i o nama,  rastvarajući tkivo grada koji se na sve moguće načine urušava.

Dok svjedočimo krajnje organiziranom scenskom kaosu, istovremeno se smijemo i suosjećamo s njegovim protagonistima prepoznajući u njima i naše strahove, porušene krovove i otpale fasade.  

Zagreb 2020.

Utorak 15. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh. 

 

Koncept, tekstovi, režija, scenografija: Dubravko Mihanović i Filip Šovagović

Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić, Tara Rosandić, Anja Đurinović Rakočević, Amar Bukvić, Tena Nemet Brankov, Sven Šestak, Mada Peršić, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica, Sven Medvešek, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Janko Rakoš, Nikola Baće, Jelena Miholjević / Ivana Bolanča, Ranko Zidarić, Siniša Ružić, Anica Kovačević

Sviraju: Šimun Matišić, Fran Krsto Šercar, Fadil Abdulov, Filip Šovagović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije