Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izveden Cirkus primitif balet

Emotivan i fizički zahtjevan oproštaj od bijelog baleta

balet cirkus primitif
MATKO BILJAK
08.08.2014.
u 14:09

Predstava puna ritma šetala je od Afrike do tonova nalik na Bregovića

        U predivnom ambijentu kojem nije potrebna nikakva scenografija, u sklopu baletnih večeri na Sustipanu, u srijedu navečer premijerno je izvedena plesna predstava Cirkus primitif balet koju potpisuje Staša Zurovac. Taj suvremeni balet koji je Zurovac napravio na glazbu francuskog skladatelja Jean-Marc Zelwera, nikoga na Splitskom ljetu nije ostavio ravnodušnim.

– Zgodno, veselo, razigrano, ljetno, puno ritma, od Afrike do nekih tonova koji podsjećaju na Bregovića. No, ples je iznad svega, a on je iskon svega – složila se većina premijerne publike. Dugotrajni pljesak i divljenje svakako su zaslužili plesači splitskog Baleta: Korana Bilan, Nikol Marčić, Bojana Lipovšćak, Matea Milas, Eva Karpilovska, Simona Caputo, Tina Hatlak, Razvan Cacoveanu, Remus Dimache, Romulus Dimache, Ašatbek Yusupuhanov i Mihai Mezei koji su prolili litre znoja da bi publici prenijeli ideje Staše Zurovca.

Plesačice i plesači splitskog baletnog ansambla, koji su premijernu publiku dočekali među stablima na Sustipanu, dali su predstavi osobni pečat unoseći bezrezervno emocije, energiju, volju, živost, mladost, želju. A Cirkus primitif balet to im omogućava. Sam Zurovac naglašava kako je ovaj plesni komad, koji potpisuje treći put, prva cjelovečernja predstava koju je napravio na nagovor aktualnog ravnatelja splitskog Baleta Dinka Bogdanića. Riječ je o Zurovčevu “opraštanju” od bijelog baleta. Zanimljiva mu je bila tema samog cirkusa u kojem vidi niz fundamentalnih odnosa.

Cirkus primitif balet nema radnju, fizički je iznimno zahtjevan. I zato plesači splitskog baletnog ansambla zaslužuju visoku ocjenu.     

>> Cirkus Primitif Balet u režiji Staše Zurovca na baletnim večerima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije