Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Dušku Marušiću Čičiju nagrada Marijan Rotar

Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je da nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči
26. srpnja 2012. u 13:41 1 komentara 18 prikaza
Duško Marušić Čiči
Foto: arhiva

Počasna nagrada Marijan Rotar, koja se svake godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama koje uspijevaju djelima i idejama spojiti grad Pulu i film, ove godine dodijeljena je Dušku Marušiću Čičiju, fotografu čiji je odnos s Arenom ravnateljica festivala Zdenka Višković-Vukić opisala kao gotovo ljubavnički.

Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je kako nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči, pa čak ni Rimljani, jer da su odmah znali potencijal Arene, ne bi održavali gladijatorske igre nego bi pokrenuli filmski festival. Na današnjoj presici i drugi su članovi vijeća, Suzana Požgaj, Jasna Jaklin Majetić i Peđa Grbin, pohvalili Čičija te ga proglasili dobrim duhom festivala i samog grada Pule.

Čiči je zahvalio na nagradi te izjavio kako mu je posebno drago što ona dolazi od Pule, jer se događa da te uvijek više cijene drugdje, a najmanje u tvom gradu. Kazao je i kako je poznavao Marijana Rotara kojeg je opisao kao velikog čovjeka i "božju česticu“ ovog festivala. Festival je Čiči prvi put posjetio sa samo godinu dana i otad nije propustio ni jednu godinu. Uz njega ga vežu emotivna sjećanja iz mladosti kao i jedan od najvažnijih događaja u životu – u Areni se zaljubio u svoju suprugu. Festival je ocijenio kao najljepših sedam dana u Puli tijekom cijele godine i za kraj zaželio da poživi još dugi niz godina.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres