Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Dušku Marušiću Čičiju nagrada Marijan Rotar

Duško Marušić Čiči
arhiva
26.07.2012.
u 13:41

Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je da nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči

Počasna nagrada Marijan Rotar, koja se svake godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama koje uspijevaju djelima i idejama spojiti grad Pulu i film, ove godine dodijeljena je Dušku Marušiću Čičiju, fotografu čiji je odnos s Arenom ravnateljica festivala Zdenka Višković-Vukić opisala kao gotovo ljubavnički.

Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je kako nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči, pa čak ni Rimljani, jer da su odmah znali potencijal Arene, ne bi održavali gladijatorske igre nego bi pokrenuli filmski festival. Na današnjoj presici i drugi su članovi vijeća, Suzana Požgaj, Jasna Jaklin Majetić i Peđa Grbin, pohvalili Čičija te ga proglasili dobrim duhom festivala i samog grada Pule.

Čiči je zahvalio na nagradi te izjavio kako mu je posebno drago što ona dolazi od Pule, jer se događa da te uvijek više cijene drugdje, a najmanje u tvom gradu. Kazao je i kako je poznavao Marijana Rotara kojeg je opisao kao velikog čovjeka i "božju česticu“ ovog festivala. Festival je Čiči prvi put posjetio sa samo godinu dana i otad nije propustio ni jednu godinu. Uz njega ga vežu emotivna sjećanja iz mladosti kao i jedan od najvažnijih događaja u životu – u Areni se zaljubio u svoju suprugu. Festival je ocijenio kao najljepših sedam dana u Puli tijekom cijele godine i za kraj zaželio da poživi još dugi niz godina.

Komentara 1

KU
kukuriku
19:54 26.07.2012.

..ma Cícíju triba dati Medalju !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije