Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival hrvatske drame

Deset predstava hrvatskih autora na 32. Marulićevim danima

Matijaš Grabancijaš Dijak
HNK Varaždin
10.02.2022.
u 10:46

Ovogodišnji Marulićevi dani počinju 21. travnja.

Na ovogodišnjim, 32. Marulićevim danima koji će svečano biti otvoreni 21. travnja u Splitu, bit će izvedeno deset predstava. Svi naslovi nastali su prema tekstovima hrvatskih autora, a izbornica festivala Kim Cuculić obavila je velik posao, budući da se ove godine za Marulićeve dane prijavilo rekordnih 56 predstava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije. Osim njihove brojnosti, kaže Cuculić, raduje i činjenica da su predstave prema tekstovima hrvatskih autorica i autora postavljane i u inozemnim kazalištima, što će festivalu dati i međunarodni karakter.

Na programu će se naći predstava "U agoniji" Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u režiji Ivice Buljana prema tekstu Miroslava Krleže, kao i nagrađivana predstava HNK Varaždin "Matijaš Grabancijaš Dijak" Tituša Brezovačkog pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića. Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom Mate Matišića "Ja sam ona koja nisam" redatelja Paola Magellija te s predstavom "Disanje" Olje Lozice u koprodukciji s Kazališnom družinom Play Drama. Iz Zagreba u Split stiže i autorski projekt Sanje Milardović "Mala čuda" Teatra Exit te Kazališna družina Rebel s predstavom Rone Žulj i Mirana Kurspahića "Krizni stožer".

Velika koprodukcija Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, GDK Gavella, Ludens teatra Koprivnica, Gradskog kazališta Požega i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar donosi predstavu "Tena - kronika raspada jedne ljepote" Josipa Kozarca i Borislava Vujčića u režiji Dražena Ferenčine. Hrvatsko narodno kazalište Mostar predstavit će se predstavom Une Vizek "Ja od jutra nisam stao" u režiji Dražena Krešića, a beogradsko kazalište Atelje 212 predstavom Tene Štivičić "64" u režiji Alise Stojanović. Prikazat će se i predstava "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, u koprodukciji HNK Split, Gradskoga dramskog kazališta Gavella i HNK Zadar te u režiji Anastasije Jankovske, koja je na rasporedu trebala biti prošle godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije