Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Dani hrvatskog filma objavili raspored projekcija

dhf
arhiva
27.03.2011.
u 15:36

U ovogodišnji program uvršteno je 115 raznorodnih filmova od ukupno 232 prijavljena naslova

Dani hrvatskog filma ovjavili su raspored projekcija filmova koji su ušli u konkurenciju 20. Dana hrvatskog filma. Filmovi uvršteni u konkurenciju natječu se za nagrade Ocjenjivačkog suda 20. DHF-a, kojega ove godine sačinjavaju Alemka Lisinski, Radislav Jovanov Gonzo i Ante Tomić.

Između 115 naslova uvrštenih u konkurenciju spomenuti će trojac izabrati dobitnike Velike nagrade za najbolji film (uključuje i novčani iznos od 10.000,00 kuna), za najbolju režiju, za najbolje glumačko ostvarenje, za najbolji scenarij, najbolju montažu, najbolju glazbu, najbolju kameru (I&I d.o.o., donira i 3 role FUJIFILM, Eterna 500, 35mm / 120m), najboljeg debitanta (uključuje i novčani iznos od 5.000,00 kuna) i najboljeg producenta.

Osim toga, Hrvatsko društvo filmskih kritičara ocjenjivat će filmove u konkurenciji, dok će filmovima s najboljim prosjekom ocjena, u pojedinim kategorijama, biti dodijeljene nagrade Oktavijan.

Tradicionalno će se dodijeliti i Zlatna uljarica Ocjenjivačkog suda katoličkog tjednika Glas Koncila, za promicanje etičkih vrijednosti na filmu, zatim nagrada Jelena Rajković, koju žirira i dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja za najboljeg autora do 30 godina starosti, te nagrada publike, koju će temeljem ocjenjivačkih listića gledateljica i gledatelja, laureatu uručiti predstavnik Visoke politehničke škole u Zagrebu.

Tu je i nagrada SALONA ODBIJENIH, za koju konkuriraju svi filmovi koji su prijavljeni (232 naslova) na ovogodišnje Dane, a nisu uvršteni (115 naslova) u službeni Program konkurencije.

Čitav program Dana s rasporedom projekcija pročitajte na službenim web stranicama DHF-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije