Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se pišu poezija i kratke priče?

Branko Čegec i Miroslav Mićanović na Lošinjskoj radionici kreativnog pisanja

Branko Čegec
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.04.2015.
u 12:10

Branko Čegec i Miroslav Mićanović voditi će radionice za kreativno pisanje u Velom Lošinju u svibnju

        Pjesnik (i esejist) Branko Čegec voditi će radionicu kreativnog pisanja za poeziju, a prozaik (i pjesnik) Miroslav Mićanović za kratku priču i to od 9. do 17. svibnja u Velom Lošinju. Radionicu organizira udruga Lošinj Events, a njeni polaznici svoje pisane prijave s kratkom biografijom i izborom pet pjesama, odnosno do pet kartica kratkih priča moraju poslati na adresu bc@czk.hr.

Za održavanja radionice organizirati će se književne večeri, izleti po otoku, a onda i završno čitanje svih polaznika.  

Radionica kratke priče također polazi od autorskog teksta polaznika i na temelju konkretnih primjera i vježbi nastoji odgovoriti na pitanje kako nastaje kratka priča, odnosno upoznati polaznika s tematsko-motivskim prostorom kratke priče kroz zadane vježbe. Važno mjesto zauzima upoznavanje s jezikom i pričanjem u svakodnevici, ispreplićući najnovije trendove s povijesnim iskustvima i najboljim primjerima kratke proze u prošlome i ovom stoljeću. 

Radionica poezije omogućit će vam susret s vlastitim tekstom kroz iskustvo neposrednog čitanja zainteresiranih čitatelja, kolega na istome zadatku, koji će zajedno s vama analizirati tekst uz stručnu pomoć voditelja i omogućiti vam susret s uzbudljivim iskustvom moderne poezije kroz primjere i vježbe ispitivanja forme, tematike, pjesničkoga jezika, povijesne perspektive i tretmana aktualnog vremena u poeziji, odnosno u književnosti općenito.  

Polaznici će biti smješteni u uvali Rovenska u Velom Lošinju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije