Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Bajuk otvara, a Lado zatvara Festival hrvatske glazbe u Beču

Davor Merkaš i veleposlanik Gordan Bakota u Veleposlanstvu RH u Beču
Snježana Herek
03.11.2011.
u 11:23

Putovanje kroz hrvatsku glazbu u Beču počinje 3. studenoga nastupom Lidije Bajuk, a završava 14. prosinca svečanim nastupom folklornog ansambla Lado.

– Bečkoj se publici sedmi put pruža jedinstvena prilika da u najprestižnijim koncertnim prostorima austrijske i svjetske glazbene metropole, u 14 vrhunskih koncertnih večeri upoznaju bogatu hrvatsku glazbenu povijest i glazbu raznih žanrova i vrsta, od klasične, jazz i pop-rocka pa sve do izvorne tradicijske glazbe, na koju je ove godine stavljen posebni naglasak – rekao je Davor Merkaš, voditelj Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb, na prigodnom domjenku organiziranom u srijedu navečer u hrvatskom veleposlanstvu u Beču, povodom otvaranja 7. festivala hrvatske glazbe.

Među nazočnima bio je i ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar.

Gotovo jednoipolmjesečno putovanje kroz hrvatsku glazbu u Beču počinje 3. studenoga nastupom Lidije Bajuk i njena kvarteta koji će premijerno izvesti niz hrvatskih tradicijskih pjesama pred već davno  rasprodanom Mozartovom dvoranom bečkog Konzerthausa, a završava 14. prosinca svečanim nastupom folklornog ansambla Lado u znamenitoj Zlatnoj dvorani bečke Gradske vijeće, dodao je Merkaš, zahvalivši austrijskim institucijama i prijateljima na pomoći bez koje, kako je rekao, ne bi ni bilo ove kulturne manifestacije.

– Festival je samo zrnce koje je obogatilo austrijsku glazbenu scenu i pridonijelo stvaranju pozitivnog imidža o Hrvatskoj u Austriji – istaknuo je napomenuvši da je to tek vrh piramide sustavnog predstavljanja goleme hrvatske glazbene baštine Austrijancima i svijetu.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota rekao je da glazba ima nesagledivu važnost u povezivanju te da je Festival hrvatske glazbe u Beču promocijom glazbenog stvaralaštva hrvatskih skladatelja u izvedbi nekih od najboljih hrvatskih glazbenika dao "znatan doprinos unapređenju kulturnih odnosa između Hrvatske i Austrije“. Najavio je dolazak velikog broja austrijskih i stranih diplomata na koncert Lada 14. prosinca u bečkoj Gradskoj vijećnici, koji će zajedno s poklonicima glazbene umjetnosti svečano obilježiti potpisivanje Pristupnog ugovora Hrvatske i EU.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije