Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janelle Monáe

Album prve klase s 14 pjesama koje se pretapaju jedna u drugu

Dancing bear
18.09.2023.
u 11:49

The Age of Pleasure novi je album američke pjevačice, glumice i književnice

Janelle Monáe američka je pjevačica, glumica i književnica koja je ostvarila velike uspjehe. Prošlim albumom “Dirty Computer” 2018. Monáe se probila na top 10 ljestvicu prodaje američkog Billboarda, a osvojila je i dvije nominacije za nagradu Grammy, uključujući i onu prestižnu, u kategoriji albuma godine.

Monáe se pridružila i popisu glazbenica koje su uvjerljive glumice: 2016. pojavila se u filmovima “Moonlight” i “Hidden Figures”, a za ulogu u “Hidden Figures” na Critics Choice Movie Award bila je nominirana za najbolju sporednu ulogu. Nakon toga glumila je i u filmovima “Harriet” i hitu “Glass Onion”, te u televizijskoj seriji “Homecoming”, da bi 2022. osvojila nagradu Emmy za ulogu u televizijskom projektu “We the People”.

Njezina glazbena karijera primjer je slične tematske raznovrsnosti i otvorenosti, ali i angažiranosti kroz pjesme koje konceptualno na svakom albumu slijede neku nit vodilju. Pet godina nakon zadnjeg albuma “Dirty Computer” Monáe četvrtim albumom “The Age of Pleasure” (Atlantic/Dancing Bear) mijenja futurizam prethodnika borbom za osobna, rasna i sva ostala prava, i to glazbom koja će vam sve te teme isporučiti s lakoćom kao da ste na karipskoj plaži.

Radi se o koncept albumu s 14 pjesama koje se pretapaju jedna u drugu, a uz to donose zanimljive priče kakve obično ne čujete slušajući plesne proizvode koji se popnu do vrha američkih top-ljestvica. Monáe kao da je baštinila strategiju nekadašnjih prvaka soul glazbe poput Marvina Gayea, pa je “The Age of Pleasure” popunjen temama pronalaska vlastitog puta, seksualnosti i oslobađanja od nesigurnosti kroz svojevrsnu samoterapiju koja proviruje iz odličnih plesnih komada srednjeg tempa.

Naizgled vedra podloga pjesama podloženih karipskim ritmovima, reaggae, dance hall i afrobeat detaljima, nadograđena je ozbiljnim temama koje Monáe izlaže bez grča. Gostujuća puhačka sekcija Seuna Kutija i Egypt 80 (sina afričke legende Femija Kutija), Grace Jones, Doechii i Amaarae zaokružuju popis istomišljenika na kompleksnom, ali protočnom albumskom pothvatu prve klase.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije