Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arsen dedić

25 evergreena barda hrvatske glazbe na dvostrukom vinilu

Croatia Records
12.09.2023.
u 14:58

Croatia Records ovog je ljeta pokrenula novu ediciju "25 Greatest Hits", a prvih pet vinila kojim će se predstaviti su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić

Ako govorimo o vinilima, nikada nije suvišno dobiti još jednu kompilaciju Arsena Dedića, vjerojatno najvećeg kantautora i autora kojeg smo imali. Croatia Records ovog je ljeta pokrenula novu ediciju "25 Greatest Hits" na dvostrukim vinilima, a među prvim izdanjima dobili smo i brzopoteznu, efektnu reviziju Arsenova rada.

Riječ je ediciji koja ima cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije ili najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila kojim će se predstaviti ova edicija su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih bit će njihovih dvadeset i pet hitova. Treći objavljeni vinil iz edicije je zbirka pjesama Arsena Dedića, a na dvostrukom izdanju naznačena je neusporediva karijera barda hrvatske glazbe.

Među dvadeset i pet evergreena nalaze se: "Sve što znaš o meni", "Tvoje nježne godine", "Ne daj se Ines", "Zagreb i ja volimo se tajno", "O, mladosti", "Djevojka za jedan dan", "Amigo", "Dida moj" i druge pjesme. Grafička oprema dvostrukog vinila donosi i intervju u kojem je Arsen prvi put otkrio detalje iz njegovog ranog djetinjstva, nastupima i putovanjima, te o svom biografskom dugometražnom dokumentarnom filmu "Moj zanat" Mladena Matičevića.

"Naživio sam se. Događalo mi se svašta, bilo je problema sa zdravljem. Međutim, nikada nisam prestajao raditi, ni u tim okolnostima. Čak i u Padovi, dok sam bolovao i nisam mogao pisati, diktirao sam jednu svoju knjižicu koja se zove 'Padova' i objavljena je. Kazivao sam je u kasetofon, a kasnije sam ju zapisao kad sam ponovno mogao pisati", navodi Arsen u intervjuu koji je dao 28. travnja 2015. u Beču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije