Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

150 portreta za knjigu. Prijavite se!

Portreti
19.12.2019.
u 09:18

Iz djela pristiglih na natječaj odabrat će se 150 portreta za publiciranje monografije “Portret Hrvatske 2020.”, što je jedinstvena prilika da se Hrvatska i njeni građani u ovakvoj monografiji predstave Europskoj uniji u vrijeme našeg predsjedanja EU

Hrvatski fotografski centar (HFC) i ove godine provodi natječaj za izložbu, nagradu i monografiju “Portret Hrvatske 2020.”, na kojem mogu sudjelovati svi koji vole fotografski portret. Osim ljubavi prema fotografiji, moraju biti državljani Republike Hrvatske, a i njihovi portreti trebaju biti snimljeni u Hrvatskoj!

Natječaj traje do 12. siječnja 2020. godine, dok će se izložba na kojoj će biti predstavljeno pedesetak radova održati od 29. veljače do 14. ožujka u Muzeju Mimara u Zagrebu. Na otvorenju izložbe dodijelit će se istoimena nagrada u vrijednosti od 3000 kuna te dodatne nagrade pokrovitelja i partnera projekta.

Iz djela pristiglih na natječaj odabrat će se 150 portreta za publiciranje monografije “Portret Hrvatske 2020.”, što je jedinstvena prilika da se Hrvatska i njeni građani u ovakvoj monografiji predstave Europskoj uniji u vrijeme našeg predsjedanja EU.

Na natječaj mogu biti prijavljeni samo portreti koji su nastali nakon 1. srpnja 2013. godine, odnosno od dana kad je Republika Hrvatska postala punopravna članica EU. Dakle, u proteklih 6 godina.

Ne postoji fotograf, profesionalac ili amater koji se nije ogledao u žanru portreta. Ovo natjecanje, izložba, nagrada i monografija ukazat će na različitost, kreativnost i kvalitetu fotografskih umjetnika te specifičnost stanovnika Hrvatske. Svakog tjedna prikazat ćemo nekoliko prijavljenih portreta kao podsjetnik na zanimljive i uspješne fotografske portrete. Imena autora još ne objavljujemo jer je natječaj još u tijeku pa sve su fotografije pod brojčanom šifrom. Tako je portret Marina Čilića djelo autora pod šifrom 6, portret Silve Krajačić autora pod šifrom 11, a portret glumca Ive Gregurevića autora pod šifrom 15.

Fotografi koji žele sudjelovati u natječaju mogu poslati prijavu s jednim do pet portreta, uz kotizaciju od 100 kuna. Fotografije se moraju dostaviti Hrvatskom fotografskom centru u elektroničkom obliku na e-mail portret2020@hfc.hr najkasnije do 12. siječnja 2020. Propozicije natječaja “Portret Hrvatske 2020.” mogu se naći ovdje.

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Portreti
1/37
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije