Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokupsko cerje

Hanu je čekao dom, znali su da dolazim, a ubili su je

Pokupsko Cerje
Foto: Privatni album
1/3
12.08.2015.
u 09:00

Udomitelji i dalje svjedoče o problemima pri spašavanju pasa iz skloništa: Obavijestila sam i sklonište, komunalnog redara, čak i ured gradonačelnika, ali nisu htjeli čekati – rekla je potencijalna udomiteljica

Hanu je čekao život na slobodi i dom u kojem bi je mazili kao kućnog ljubimca. Udomiteljica je došla po nju u Sklonište za životinje Pokupsko Cerje, a tamo je doznala da Hane nema.

– Pitala sam gospođu što to znači, je li udomljena, a ona mi je hladno rekla: “Ne, Hani je istekao rok” – ispričala nam je potencijalna udomiteljica. Kaže, od četvrtka je sklonište znalo da u ponedjeljak dolazi po Hanu kojoj je istjecao rok, zvala ih je i obavijestila o tome, a javila je to i komunalnom redaru Velike Gorice, pa čak i u ured velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića. Zašto u skloništu nisu čekali kad su znali da će doći, pita se i kaže da nema opravdanja za njihov postupak. Zar je moguće da im je toliko važno to malo hrane koju bi na nju potrošili?

Što se dogodilo i zašto je u skloništu nakon Bubija, zbog čega su Velikogoričani organizirali i prosvjed, ponovno ubijen pas koji je imao udomitelja, pitali smo i Grad Veliku Goricu i nadležno Ministarstvo poljoprivrede. Iz Ministarstva kažu kako će opširnije odgovoriti služba za odnose s javnošću, ali da oni nakon izvršenog inspekcijskog nadzora imaju podatke da za Hanu nitko nije ni pitao, ne navodeći što je inspektor nadzirao kako bi došao do tih podataka.

Ne odgovaraju zbog natječaja

A iz ureda gradonačelnika Velike Gorice ističu da su sve proslijedili nadležnim institucijama. Kažu, u tijeku je natječaj za zbrinjavanje napuštenih životinja pa ne mogu komentirati kako se to ne bi shvatilo kao pokušaj medijskog utjecaja na rezultate. Zbog toga nisu željeli komentirati ni događaj od prošlog tjedna, kad je u petak u skloništu bila potencijalna udomiteljica, ispunila upitnik i vratila se u Zagreb uz objašnjenje da će joj se javiti voditelj skloništa.

– Nitko mi se taj dan nije javio. Zvala sam ih u ponedjeljak nekoliko puta i tek na kraju ženski glas mi je rekao da sam eliminirana kao udomitelj. Ali mi nije objasnila i zašto – ispričala nam je. I o ovom slučaju očitovalo se Ministarstvo te poslalo objašnjenje voditelja skloništa Predraga Barabe zašto je udomiteljica odbijena.
– Mlada dama ne zadovoljava osnovne kriterije, nezaposlena je i nema nikakvih prihoda, a pas je obveza i trošak. Dijete koje je bilo s njom napucalo je nogom štenca bez ikakve reakcije mlade dame. O svemu su obaviješteni komunalni redar g. Štrumfin, glasnogovornica Stipetić te pomoćnica ministara Mirjana Mataušić-Pišl istog dana po njihovom odlasku – stoji u objašnjenju P. Barabe, koji o svemu ovome što je napisao nije našao za shodno obavijestiti i samu potencijalnu udomiteljicu. Koja je do skloništa došla tako što je morala moliti da je netko vozi. O odgovoru iz skloništa kaže:

– Da, ne radim, ali živim s roditeljima i da su došli, to bi vidjeli. I mama je čekala da dođu, dva dana, nisu se udostojili ni nazvati nas. I nije točno da je brat napucao štene. Psi su se grublje igrali i on se uplašio da se nešto ne dogodi malenoj kujici pa je drugog psa samo odgurnuo. I reagirala je na to cura koja je bila sa mnom  – objasnila nam je N. M.

Bolno cvile i zavijaju

Da se čudne stvari događaju u Skloništu, svjedoče i susjedi. Kažu, posljednjih dana u skloništu svira preglasna glazba, a kad su tražili zaštitu policije, rečeno im je da je vlasnik skloništa odgovorio kako je to metoda socijalizacije pasa.

– Ovo je postalo neizdrživo, ne možemo više slušati kako psi bolno cvile i zavijaju. Ne znamo što im rade, često čujemo lupanje po kavezima i kako ružno viču na njih. Pa ne mogu se tako mučiti životinje, ali ni mi koji stanujemo u blizini – kažu susjedi kojima nije jasno ni kako netko može imati sklonište usred sela. O svemu što se događa, a ništa nije od jučer, pisali su i samom gradonačelniku, čekaju njegov odgovor i zaštitu.

Komentara 11

OK
okus
10:25 12.08.2015.

Zasto okolno stanovnistvo ne pozive bar policiju?

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
12:45 12.08.2015.

Za mnoge stvari u Hrvatskoj pa tako i za ovu treba uvesti sm-rtnu kaznu.

Avatar drug lenjin
drug lenjin
10:14 12.08.2015.

Kakva je to samovlast i samovolja u tim azilima.Inspektorat i policija pod hitno trebaju nešto učinit.Mučiti ionako jadne i napaćene životinje kao da nisu živa bića.Horor vlasnika zatvoriti u kavez pa neka se resocijalizira 24.sata.Nevjerojatno koliko danas ima bezdušnosti i prema ljudima i životinjama.Tragedija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije