Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda 72:59

Cibona na krilima sjajnog Šarića pobijedila Cedevitu i osvojila ABA ligu!

Cibona, ABA liga
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
27.04.2014.
u 21:45

– Sve nam se poklopilo, tijekom ove dvije utakmice vidjelo se da je naša priča prekrasna i da mora završiti na ovakav način, na sretan način

Košarkaši Cibone u svom su četvrtom finalu ABA lige došli do prvog naslova. U finalu igranom u beogradskoj Kombank Areni pobijedili su Cedevitu 72:59.

Momčad Slavena Rimca gotovo od samog početka postavila se autoritativno i vodila tijekom cijele utakmice. Na samom startu se igralo koš za koš, a onda se Cibona prvom velikom serijom (10-0) odvojila, a nakon prve četvrtine vodila je 18:14. U drugoj četvrtini Cibona se odvojila na osam razlike, Cedevita zatim vratila na minus dva, da bi se opet cibosi odvojili i na predah otišli s vodstvom 34:26.

U nastavku se probudio Dario Šarić, počeo pogađati sa svih pozicija i Cedevita nije imala šanse. U posljednjoj četvrtini Cibona je imala i vodstvo od 17 razlike, a samo je u 35. minuti izgledalo kao da se Cedevita može vratiti u igru jer je Suton zabio dvije uzastopne trice i smanjio na deset razlike, ali Šarić nije dopustio nikakvo iznenađenje.

Po isteku vremena počelo je veliko slavlje Slavena Rimca i njegove momčadi, ali i njezinih navijača kojih je u Beogradu bilo nekoliko stotine. Spomenimo da je podršku imala i Cedevita, i to brojniju, ali smogovci su bili glasniji.

– Sve nam se poklopilo, tijekom ove dvije utakmice vidjelo se da je naša priča prekrasna i da mora završiti na ovakav način, na sretan način. Ono što su promašivali igrači Zvezde neki dan i Cedevitini večeras... Ma, sve je išlo na naš mlin. Čestitke igračima, bilo je prekrasno raditi s njima i oni su ovo zaslužili – rekao je odmah nakon utakmice trener Cibone Slaven Rimac.

Dario Šarić bio je igrač utakmice, postigao je 23 koša, imao 12 skokova, sedam asistencija, tri blokade... Rozić je dodao 13 koševa, a Blassingame 12, dok je kod Cedevite Zubčić postigao 13 koševa.

>>Šarić: Dokazali smo da na parketu ne igraju novci

Tijek utakmice: Cibona - Cedevita 72:59

Četvrta četvrtina

40' Gotova je utakmica, Cibona je pobijedila 72:59 i osvojila naslov!

40' U posljednjoj smo minuti susreta, Cibona vodi 16 razlike i bit će novi osvajač ABA lige.

39' Suton je zabio dva bacanja, a nakon njega i Delaš tri poena pa se razlika malo smanjila. Dario Šarić može sve; zabija, asistira, blokira... Zaista igra fenomenalno!

38' Navijači Cibone već su počeli slaviti, dvije i pol minute prije kraja njihova momčad vodi 63:47

36' Šarić je zabio još jednu tricu, a nakon njega to je pošlo za rukom i Kusu pa Cibona ima 16 razlike

35' Suton je zabio dvije trice zaredom i smanjio na deset razlike. Cibona je reagirala vrlo brzo i pozvala minutu odmora

33' Dario Šarić se razigrao, postigao je tricu,a to mu je bio 18 koš na utakmici. Na drugoj strni dvicom je odgovorio Nurkić kojem su to bili prvi poeni iz igre

32' Bit će minuta odmora, Cibona ima 13 razlike

31' Cedevita je imala prvi napad, ali Suton je izgubio loptu u dvoboju sa Šarićem, koji je u protunapadu također ostao bez lopte

Treća četvrtina

30' Delaš je zabio dva bacanja, a Cibona je promašila posljednji napad u trećoj četvrtini. U zadnju dionicu susreta cibosi ulaze s plus 11 (50:39)

29' Lijepa akcija Cedevite, Bilan je proigrao Zubčića koji je zakucao. No, brzo je uzvratio Šarić.

27' Šarić je fantastično blokirao Luku Babića, a u kontri je zabio Blassingame za najveću prednost Cibone na utakmici (47:34)

26' Tricu je zabio Siriščević, to mu je bio prvi koš večeras, a Nolan Smith je uzvratio s dva poena i deset je razlike za Cibonu.

25' Šarić je zabio dva bacanja, zabio je večeras 13 koševa, a Cibona vodi 41:32

23' Nurkić je zabio dva bacanja i Cedevita je smanjila na šest razlike. No, Šarić je postigao još jednu tricu i devet je razlike za Cibonu.

22' Babić je zabio prvi koš u nastavku, Šarić je uzvratio na drugoj strani

21' Počeo je nastavak, Šarić je promašio prvi napad, ali ni Cedevita nije bila uspješna. Još jedan promašaj Šarića, danas ima šut 2-10 i to je pogodio samo trice.

Druga četvrtina

20' Blassingame ima problema sa slobodnim bacanjima, sada je zabio jedno i Cibona vodi 31:21. S druge strane, Nurkić je zabio dva bacanja i smanjio rezultat, a onda je pozvana minuta predaha. Rozić je zabio tricu za Cibonu, a istom mjerom uzvratio je Delaš i na poluvremenu je rezultat 34:26 za Cibonu.

19' Cedevita je više od pet minuta bez koša, a Rozić je zabio dva bacanja i sada je plus devet

18' Cedevita već nekoliko minuta bez koša, s druge strane Rozić je zabio tricu za vodstvo Cibone 28:21

17' Momčadi su se ispuhale u polufinalu, vidi se da je umor prisutan jer ima jako puno nerealiziranih napada

16' Jedno razdoblje igralo se bez koša, a onda je Kus pogodio dva bacanja i Cibona je otišla na plus četiri

14' Blassingame je promašio oba slobodna bacanja

13' Cedevita se pogocima Nolana Smitha vratila na samo minus dva

11' Dario Šarić pogodio je novu tricu, Cibona vodi 21:14, a Jasmin Repeša pozvao je minutu odmora

Prva četvrtina

10' Dva puta zaredom zabio je Darko Planinić i Cibona ima vodstvo 18:14. S tim rezultatom završila je prva četvrtina

9' Cedevita je sad napravila mini-seriju i tricom Baždarića izjednačila rezultat na 14:14. Baždarić je odlično otvorio utakmicu, postigao je polovicu Cedevitinih koševa

8' Nurkić je s druge strane uspio pogoditi samo jedno bacanje i smanjio je vodstvo Cibone, a onda je Kus na drugoj strani promašio tricu

6' Evo i trice Kusa, Cibona je napravila seriju 8-0 i vodi 12:8! Cedevita je izgubila još jednu loptu a Blassingame je s linije slobodnih bacanja dvaput bio uspješan

5' Ponovno je Cedevita postigla dva uzastopna koša, ali i Šarić pogađa svoju prvu tricu na utakmici pa je vodstvo Cedevite minimalno. Rozić zabija svoj prvi koš za prvo vodstvo Cibone (9:8)

4' Baždarić je još jednom zabio za Cedevitu, ali vrlo brzo uzvratio je Blassingame koji je pogodio tricu, ali i dobio dodatno bacanje te je uspio izjednačiti na 4:4

2' Baždarić je zabio prvi koš na utakmici, Cedevita vodi 2:0

1' Počela je utakmica, prvi napad imala je Cedevita, ali je Smith promašio

0' Sve je spremno za početak susreta u Beogradu

>>Ne žele gledati hrvatski finale: 'Kupite ulaznice, platim vam pivo'

>>Cibona vs. Cedevita: Bandić protiv Tedeschija, politika protiv biznisa

Komentara 28

TR
trandri
22:33 27.04.2014.

Čestitke Ciboni. Nije sve u lovi, ali ipak se nadam da će sponzori prepoznati ovu ekipu Cibone i omogućiti da Šarića još jednu sezonu gledamo u Ciboni.

Avatar flame
flame
22:06 27.04.2014.

Nisam vjerovao da ću ovo ikada izreći, ali rodio se igrač koji bi mogao biti uz bok velikom Draženu!

Avatar Bojko
Bojko
20:09 27.04.2014.

Ma max-tv vidim pusta dvoranica.. pa bre, zar nisu naše istočne komšije ljubitelji košarke? Ma zar je moguće da nacionalni razlog ih tera da ne gledaju ustaše pod njihovim koševima... nemoguće.. pa posljednjih meseci čitamo članke gdje smo ustvari mi zadrti, a oni bre, nas mnogo vole i nerazumedu što se mi srdimo.. zanimljivo je to da sad njihova sudbina ulaska u EU ovisi o nama... i zanimljivo će biti za 20tak godina kad do tog dođe, hoće li kod nas biti referenduma oko njihovog ulaska... bre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije