Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski trener u Japanu

MAX Pavličević: Japanci su me izabrali i za počasnog vatrogasca!

'pavlicevic2_nnn_max_060411'
''
13.04.2011.
u 18:51

Željko Pavličević miljenik je Japanaca, koji uz postere čak proizvode i maramice s njegovom slikom.

Potresi dalje tresu, tsunami prijeti, radijacija tiho ubija, a dio Zemlje Izlazećeg Sunca opustošen je. Željko Pavličević (60) iz ovog pakla nije pobjegao glavom bez obzira, ostao je u Japanu, trenira tamošnji Shimane Susanoo Magic. Košarkaški klub je hit, čak i proizvode maramice s njegovim likom!

– Ovdje je poput kataklizme, čitava mjesta nestaju. Teško je to i percipirati s televizije, ovo je strašna tragedija. No, ako se to već trebalo dogoditi, dobro je da je u Japanu, jer od njih nema discipliniranijih, solidarnijih i ekonomski razvijenijih. Osjećaj je kad se ljulja kao da se vozite tramvajem, a mi smo srećom oko tisuću kilometara udaljeni od nuklearke u Fukushimi – prenosi Pavličević.

Japanci ga obožavaju. Bio je izbornik njihove reprezentacije, a vratio se da bi podigao novi klub na noge.

– U Shimanu, gdje sam popularan, izabrali su me kao zaštitno lice vatrogasaca, koji su tu centar zbivanja, i pozivi za hitnu pomoć idu preko njih, s obzirom na sve nedaće, potrese, vulkane. Bio sam nedavno i šef jedne pokazne vatrogasne vježbe, moji posteri vise u 250 državnih institucija, to je velika počast...

Problem mu je bila vozačka dozvola.

– Naše se međunarodne dozvole ne priznaju, priznaju se od Albanije. Vozio sam Mazdu, a jednu večer došao je predsjednik kluba i rekao mi: "Ključeve na stol". Morao sam ponovno na ispit.

Više o Pavličevićevim avanturama u Japanu pročitajte u novom broju MAX-a.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:31 13.04.2011.

No, ako se to već trebalo dogoditi, dobro je da je u Japanu, jer od njih nema discipliniranijih, solidarnijih i ekonomski razvijenijih. ---------------------------------------------------------- majmune jedan pa bas zato nije trebalo pogoditi japan nego pakistan, indiju, afriku... koja si ti budala,, to bi isto bilo ko imas zdravog radnika i bolesnog lijencinu, koga bi prije ubio da moras.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije