Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraivanje

Zagrepčani najveći sladoledoljupci, u Maksimiru 23. svibnja i prvi praznik sladoleda

škrinja sladoled
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
13.05.2015.
u 15:43

Iz Leda najvljuju kako novu sladolednu sezonu otvaraju s 35 novih sladoleda, a u svom asortimanu imaju čak 235 različitih vrsta

U Hrvatskoj se godišnje konzumira 5,7 litara sladoleda po stanovniku. Među okusima  koje Hrvati najviše vole uvjerljivo su čokolada i vanilija, a nakon njih lješnjak, šumsko voće i jagoda, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje Leda u suradnji s agencijama Ipsos Puls i Valicon.

Sladoled je, tvrdi se, daleko najpopularnija slastica među hrvatskim potrošačima i čak dva puta popularniji među djecom od bilo koje druge slastice. Najviše je sladoledoljubaca među Zagrepčanima i Dalmatincima, nakon kojih slijede Slavonci. Sladoled je obiteljska poslijepodnevna slastica, najviše se liže od 13 do 20 sati, a čak 70% sladoleda pojede se kod kuće.  

Žene vole sladoled više nego muškarci (54% prema 46% čestih konzumenata), po dobnim skupinama najomiljeniji je među 20-godišnjacima (preko 25% čestih konzumenata) i 30-ogodišnjacima (21%), ali obožava ga i 20% tinejdžera.  

Iz Leda najavljuju kako novu sladolednu sezonu otvaraju s 35 novih sladoleda, a u svom asortimanu imaju čak 235 različitih vrsta, koje izvoze na 20-tak tržišta diljem svijeta, među kojima su i BiH, Slovenija, Mađarska, Kosovo, Norveška, Švedska, Njemačka, Francuska, SAD, Izrael, Malta, Libija, Italija, Nizozemska, Crna Gora i Srbija.

U počast omiljenoj slastici, Ledo po prvi puta u subotu 23. svibnja u Maksimiru slavi praznik sladoleda SladoleDan, čime će i službeno otvoriti novu sladolednu sezonu.

>> Svjetski rekord ludila: sladoled za 800 eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije