Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grade brane

Splitski škver zapošljava 120 radnika

Brodosplit
Foto: Brodosplit
1/5
07.01.2015.
u 15:02

U Brodosplitu je danas predan naručitelju "Kapetan Bota", brod za nautički turizam

Brodosplit d.d. i ovisna društva raspisali su natječaj za čak 110 radnih mjesta. Treba im radnika za realizaciju ugovora o izgradnji brana koje će Veneciju štititi od utjecaja plime i oseke.

 

Zbog povećanog opsega posla, kojega je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave krajem godine i najavio, oglasili su potrebu za proširenjem specijaliziranog kadra.

Trebaju im po deset brodostrojara, bravara, brodocjevara, brodomontera, brusača, bojadisera, električara, glodača, izolatera, pjeskara, tokara i zavarivača. Natječaj je raspisan 2. siječnja, a otvoren je do 31.ožujka ove godine. Splitski škver pobijedio je u dva međunarodna natječaja I gradit će brane za dva venecijanske prolaza, Malamocco i Chioggia.

Isporučili brod za nautički turizam

Godina je u splitskom škveru dobro započela. Danas su isporučili novogradnju  537, brod za nautički turizam, koji je dobio ime Kapetan Bota, izgrađen za domaćeg naručitelja Obrt 'Bota Krilo' iz Krila Jesenice pokraj Splita. Kuma broda bila je četverogodišnja Lara, unuka vlasnika koja je presjekla konop šampanjca i simbolično “porinula” brod u more.

Brodosplit je izradio čelični trup i nadgrađe za brod neto težine 120 tona,  duljine 36,20 metara, širine na rebrima 8 metara, gaza 1,95 metra i visine na boku 3,65 metara. Ovo je sedmi brod iz „mini-serije“ brodova za nautički turizam koje splitski  brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje.

>>'Za mornaricu gradimo brod kakav nema nitko na svijetu'

>>Brodosplit za Obalnu stražu gradi brodove vrijedne 385,4 milijuna kuna

Komentara 4

R0
R00kie
15:09 07.01.2015.

bravo! to nam treba,jos da drzava zeli smanjit birokraciju i poreze nebo nam je granica....

JA
james49
17:43 07.01.2015.

Gdje su sada oni lajavci protiv Debeljaka??? Fala Bogu pa imamo barem jednog poduzetnika!

NA
nasunis
16:42 07.01.2015.

Svaka cast, sve treba proizvoditi, kvaliteta ce se pokazati, pa ce doci opet i veliki brodovi. Bravo,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije