Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava otkaza

Sisačka se rafinerija 
zatvara na mala vrata

rafinerija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
05.12.2015.
u 07:00

Služba za odnose s radnicima u dopisu Radničkom vijeću odluku o ukidanju radnih mjesta pravda poboljšanjem organizacijske učinkovitosti

"Danas se na mala vrata provodi zatvaranje Rafinerije Sisak. Najnovijom i u najmanju ruku nerazumnom i bezobraznom odlukom gase se 72 radna mjesta proizvodnih radnika. Uz već veliko pomanjkanje radnika u proizvodnji, na koje stalno upozoravamo, danas se dodatno želi oslabiti siguran rad postrojenja, a time i dovesti u pitanje ne samo sigurnost radnika i Rafinerije Sisak nego i cijeloga grada Siska. Upozoravamo na naftno-kemijsku industriju, visoke tlakove na postrojenjima, mogućnost eksplozija, onečišćenja okoliša i inih grešaka zbog najnovijeg smanjenja radnika. Tko će biti odgovoran? Čiji je to opasan naum? Uprave Ine, Ljudskih resursa ili direktora Rafinerije Sisak g. Butkovića? Zašto naši rukovoditelji, naši stručnjaci za sigurnost i zaštitu na radu ne dignu glas i javno ne govore o opasnostima? Zbog čega i za koga šute? Dok se politika bavi sapunicom 'Tko će s kim', već su zaboravili na nas kojima su se još prije mjesec dana obraćali, obećavali nam bolji život moleći za naš glas".

Reakcija je to Stožera za obranu Rafinerije Sisak nakon najave uprave Ine o ukidanju 80-ak radnih mjesta u rafineriji. Proizlazi to iz materijala upućenog Radničkom vijeću na savjetovanje. Riječ je uglavnom o radnim mjestima u proizvodnji, a manji dio tih radnih mjesta otprije je prazan. Služba za odnose s radnicima u dopisu pravda odluku o ukidanju radnih mjesta "poboljšanjem organizacijske učinkovitosti". U sisačkoj se rafineriji broj radnika iz godine u godinu smanjuje, a radnici drže da smanjenje zaposlenih u proizvodnji ide u prilog pričama o gašenju prerade nafte u Sisku.

– Protiv ove odluke sindikati će se boriti – ističe Predrag Sekulić, čelnik novog Inina sindikata Nova solidarnost.

>> ABS Sisak privremeno obustavlja proizvodnju u Željezari

>> U Sisku osnovan novi Inin sindikat: Ovo je moderan sindikat utemeljen na volji članova

Komentara 5

Avatar fuzzy
fuzzy
07:54 05.12.2015.

Možda će roboti zamijeniti radnike? Hrvatska raste!

FI
Fisherman
11:03 05.12.2015.

U Hrvatskoj raste samo jedno, ali sram me napisati sto.Isto ono sto boli ovu privremenu vladu za nas.

IC
Icek53
08:57 05.12.2015.

Da se manje kralo devedesetih u Ini,a zna se tko je nije ju ni trebalo prodavat i danas tih problema nebi bilo.I moja firma vise neradi,ali pojedinci su se obogatli.Ko sljivi male hrvatice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije