Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Počeo upis dionica HPB-a, očekuje se i drugi krug uplata

23.01.2015., Zagreb - Na Zagrebackoj burzi odrzan je okrugli stol pod nazivom Privatizacija i hrvatsko trziste kapitala. Mladen Pejnovic, predstojnik Drzavnog ureda za upravljanje drzavnom imovinom. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
18.09.2015.
u 07:45

Čelnik DUUDI-ja Mladen Pejnović vjeruje da će se prikupiti više od minimalnih 30 posto iznosa od privatnih ulagača

– Nema nikakvih iznenađenja, sve ide dobro, po planu, i očekujemo odmah i drugi krug upisa dionica – prokomentirao je prvi dan upisa novih dionica Hrvatske poštanske banke čelnik DUUDI-ja Mladen Pejnović.

Prikupljanje 30 posto iznosa za dokapitalizaciju HPB-a od privatnih investitora krenulo je jučer i trajat će do ponedjeljka 21. rujna.

– Premaši li se iznos, a prema svemu sudeći hoće, bit će to jedan veliki uspjeh – rekao je Pejnović te dodao da je iznos koji će uplatiti država osiguran rebalansom proračuna. Planiran je upis 916.666 novih dionica vrijednosti od 600 do 1100 kn, a pojedinačni ulagač može uplatiti minimalno 1300 novih dionica. Premaši li se maksimalan broj uplata, one će se nastaviti u drugom krugu, a iako jučer Pejnović nije htio izlaziti s imenima jer je upis tek počeo, očekuju se uplate mirovinskih i fondova gospodarske suradnje te Agrokora.

– Mi to smatramo riješenim – zaključio je čelnik DUUDI-ja. 

>>Hrvatska poštanska banka udvostručila polugodišnju dobit u odnosu na 2014.

>>Mirovinci, Orbico i Agrokor mogući novi dioničari HPB-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije