Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvna industrija

Na sajmu namještaja u Kölnu 12 hrvatskih tvrtki

namještaj
Foto: HGK
1/3
17.01.2014.
u 14:56

Na Međunarodnom sajmu namještaja IMM Cologne 2014 u Kölnu do 19. siječnja predstavlja se 12 hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom namještaja.

Višegodišnji napori da se hrvatska industrija namještaja što kvalitetnije pozicionira u Europskoj uniji, ove su godine donijeli rezultat. DIN, IO DESIGNS, Lapibus, Inkea, Efektiv, Malagić, Sportex, Drvni klaster SZH i Cunae u u suradnji s domaćim dizajnerima osmislili su i na tom najvećem europskom sajmu namještaja prikazali niz proizvoda visoke kvalitete i oblikovne vrijednosti.

Njemačko tržište oduvijek je bilo važno za hrvatske tvrtke. Jedan od razloga je svakako i brojna hrvatska emigracija koja je važan čimbenik u promociji, ali i konzumaciji hrvatskih proizvoda. Hrvatski drvoprerađivači (parketari, stolari, namještajci) svojim su upornim i dugogodišnjim radom uspjeli postići prepoznatljivost i pozicionirati se kao jedan od važnijih dobavljača njemačkim partnerima.

- Vođeni smo idejom da pokažemo samo dio najboljih proizvoda kako bi kroz nastup potvrdili naše opredjeljenje – biti ozbiljan sudionik na tržištu Europske unije u koju smo netom ušli - poručuju predstavnici hrvatskih proizvođača.

Njemačko tržište zbog svoje veličine, ali i potencijala interesantno je svim svjetskim proizvođačima koji iz godine u godinu nastoje osvojiti svoj dio tržišnog udjela.

Dio domaćih proizvođača namještaja usprkos krizi i poteškoćama ustrajno slijedi ideju da kroz dizajn i inovativnost ostvaruje dodanu vrijednost proizvoda kroz korištenje kreativnih potencijala dizajnera. Takav pristup iz godine u godinu daje sve bolje rezultate. Kada se, pak udruže, postaju još snažniji kroz raznovrsnu ponudu i međusobnu komplementarnost, te se nadopunjuju i tvore cjelinu ponude.

- Ta je cjelina zapravo široka paleta proizvoda koji domaće proizvođače kroz zajednički marketing vode prema mogućnostima da zadovolje sve zahtjeve tržišta - rekla je predsjednica Grupacije proizvođača namještaja, Tatjana Kos.

Organizator zajedničkog nastupa je Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije