Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZSOLT HERNÁDI:

'MOL će možda izgraditi koking postrojenje u Rijeci ako dođe do restrukturiranja'

Zsolt Hernadi
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
12.02.2015.
u 19:20

Hernadi je rekao da sadašnje stanje u INA-i s dvije rafinerije nije ekonomski održivo

Postigne li MOL dogovor oko restrukturiranja imovine u Hrvatskoj, možda će biti izgrađeno koking postrojenje u Rijeci, rekao je direktor MOL-a Zsolt Hernádi u razgovoru za Euromoney. Kako prenosi BBJ, Hernadi je rekao da sadašnje stanje u INA-i s dvije rafinerije nije ekonomski održivo.

Hernády je rekao da MOL djeluje u skladu sa svojim planom o rastu unatoč padu cijena nafte i sadašnjim tržišnim uvjetima. Najavio je da će MOL 60-ak posto svojih organskih investicija uložiti u područje istraživanja i proizvodnje, većinom u razvoj polja u Kurdistanu, dodajući da će u toj regiji MOL investirati 300 milijuna dolara.

Podsjetimo, Hernádyja USKOK tereti da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo. Početka suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je do daljnjega.

>> Propašću rafinerije bez egzistencije bi ostalo 900 obitelji

>> Uprava Ine će 27. veljače prezentirati Poslovni plan za sisačku rafineriju

Komentara 3

K2
kritičar_2
21:48 12.02.2015.

Mađari,svojim prijateljima Hrvatima žele uvaliti prljavu rafineriju.

R0
R00kie
20:41 12.02.2015.

za par mil dolara vise smo prodali madjarima umjesto austrijancima, sad uzivajmo

BA
beto_alonso
17:35 13.02.2015.

Zagreb radi Kurdistan se gradi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije