Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Žinić:

Propašću rafinerije bez egzistencije bi ostalo 900 obitelji

Ivo Žinić
Edina Žuko/PIXSELL
17.01.2015.
u 00:10

HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije o posljedicama mogućeg gašenja sisačke rafinerije

Što Županija može učiniti vezano uz prekid prerade nafte u Rafineriji Sisak?

Županija bez Vlade ne može puno utjecati na zbivanja u rafineriji jer je Ina u vlasništvu MOL-a i države, a MOL ima presudnu ulogu. Ali dojam je da Vlada nije poduzela sve mjere koje je trebala da zaštiti proizvodnju u Sisku. Pozvat ćemo premijera Milanovića i ministra Vrdoljaka na tematsku sjednicu Županijske skupštine o rafineriji.

Što bi značila propast rafinerije za Sisak i županiju?

Devetsto obitelji ostalo bi bez egzistencije. Struka tvrdi da je održivost ovog pogona moguća. Želimo pomoći da se radna mjesta u Sisku očuvaju i podržat ćemo Vladu u namjeri, ako dođe do toga, da nađe i druge strateške partnere ili da Inu vrati u vlasništvo Hrvatske. Zamolit ćemo i novu predsjednicu da se uključi u rješavanje problema.

Trenutačno nije samo rafinerija problematična u Županiji?

Da, na sjednici Skupštine govorit ćemo i o kutinskoj Petrokemiji koja prolazi kroz neizvjesnu potragu za strateškim partnerom, ali i o tekstilnoj tvrtki Siscia, kojoj je odbijena predstečajna nagodba.

>>Što nakon siječnja? Sutra može stići odluka da svi idemo doma

>>HDZ će tražiti da se rasprava o situaciji u rafinerijama uvrsti u dnevni red Sabora

Komentara 13

JA
james49
10:12 17.01.2015.

Sad će to Pepeljuga riješiti. Tek što nije!

Avatar primjedba
primjedba
02:53 17.01.2015.

zupanija ne moze uciniti nista vezano uz prekid prerade nafte u Rafineriji Sisak. a ne moze ni premijer Milanovic. na zalost, decko je nesposoban. strateskih partnera je sve manje... na kraju Rafinerija Sisak, postat ce daleka uspomena... zajedno sa mnogima mnogim stvarima u Hrvatskoj. Na zalost.

19
1995josip
00:45 17.01.2015.

Bivša Siscija a sadašnja Zlatna Igla , vlasnika istaknutog člana sdp klana Milana Stojanovića kojem je Linić ne tako davno oprostio oko 45 000 000 kuna poreznog duga ! Stojanović Milan je bio i savjetnik bivšeg predsjednika Josipovića , daliali to ima veze sa oprostom poreznog duga bivšeg ministra financija Linića ? Svi su bili u jako dobrim odnosima sa bivšom sdp županicom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije