Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za likvidnost koncerna

Investitori odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
15.03.2017.
u 22:55

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate

U jeku drame oko koncerna Agrokor, stigla je danas popodne za dio dobavljača umirujuća vijest. Prema posljednjim informacijama, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima.

Iznos kredita nije poznat, ali nije tajna da je uprava Agrokora u intenzivnim kontaktima s postojećim kreditorima i pregovorima oko iznalaženja adekvatnog rješenja novonastale situacije.

Službeno se u srijedu oglasio i koncern poručujući u šturom priopćenju da ima izrazitu podršku investitora koji aktivno sudjeluju u procesu te će javnost pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima.

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate. Tako se u poslovnim krugovima spominje kredit od 100 milijuna eura koji je nedavno Agrokoru odobrio Sberbank, vjerojatno kao dio aranžmana koji uključuje angažiranje globalne konzultantske kuće Alvarez and Marsal. Spomenuti konzultanti predložit će rješenje restrukturiranja koncerna, što je jedan od uvjeta daljnjeg angažmana vjerovnika u stabilizaciji poslovanja Agrokora.

>> Plenković o Agrokoru: Učinit ćemo sve da hrvatsko gospodarstvo bude stabilno

>> Ove su brojke ključni razlozi situacije u kojoj se našao Agrokor

>> Agrokor: Analiziramo sve opcije stabilizacije poslovanja, imamo izrazitu podršku investitora

>>Agrokor je hrvatski General Motors, ne smije pasti

Komentara 84

Avatar lvan12
lvan12
00:28 16.03.2017.

Zamjeniti dugove za dionice, prodati dionice i naplatiti se... Radnicima novi gazda, dobavljačima pare, todoricu nista... Ne može biti jednostavnije.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
23:13 15.03.2017.

Ovaj se lik zapetljao ko pile u kučine..Tu nema više izlaska, kola su krenula niz brdo.Ove sitne injekcije će samo malo odgoditi propast perfidne poslovne politike jednog čovjeka, koji si je umislio da zna sve...Na žalost stradat će radnici....Ko će i kada platiti dobavljačima i državi PDV i inima ? Kriva je i država.

Avatar __MAX__
__MAX__
23:55 15.03.2017.

Hoce li doticni vratiti dvorac kada Rusi dodju po svoje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije