Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena prijava policiji

'Imex banka nije hakirana, podaci i računi klijenata su sigurni'

banka
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL/Ilustracija
03.10.2016.
u 12:26

'Informacijski sustav Banke je siguran, kao i podaci i računi klijenata. Zaprimljenu prijetnju procesuiraju nadležne institucije', poručili su iz Imex Banke

"Imex banka pridržava se najviših standarda vezano uz sigurnost informacijskog sustava te stoga jasno odbacujemo navode o mogućem hakiranju", ističu u svom priopćenju iz Imex banke. 

Podnesena prijava policiji

"Točna je informacija da je prije nekoliko dana Banka primila e – mail prijetećeg sadržaja. Slijedom navedenog, promptno su poduzete sve propisane aktivnosti predviđene za ovakve situacije te je podnesena prijava policiji protiv nepoznatog počinitelja kao i obaviještena Hrvatska narodna banka", stoji u priopćenju.

Navode da se radi o prijetnji koju već procesuiraju nadležne institucije te su poduzete sve potrebne mjere

"Nažalost, e-mailovi navedenog ili sličnih sadržaja kojima se fingira postojanje hakerskih napada danas nisu rijetkost. Imex banka je u 100% hrvatskom vlasništvu te na tržištu uspješno  posluje već više od 20 godina", stoji na kraju priopćenja. 

> > Oprez, građani! Policija upozorava na novi oblik prijevare!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije