Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvorena cesta

Do Zračne luke Osijek samo preko Vukovara

Domagoj Marinić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
29.04.2014.
u 14:00

Konačno nam je bio živnuo promet, platili smo dio duga, plaće su redovite, a sad ovo. Očajni smo, ističe direktor luke Marinić

U samom jeku sezone letenja, zbog radova je zatvorena jedina direktna cesta koja iz grada vodi do Zračne luke Osijek, i to na četiri mjeseca. Putnici do ZLO-a moraju zaobilaznim putem preko Vukovara, kako predlažu Hrvatske ceste, a to vožnju produžava za 40-ak minuta. Izazvalo je to nevjericu i zabrinutost u upravi osječkog aerodroma. Promet je po njihovoj pisti, naime, konačno “živnuo”, otvorene su linije s Londonom, a najavljeni su i charter letovi u Tunis i Egipat.

– Šokirani smo! Nije problem kako će zaposlenici dolaziti na posao, nego zbog putnika – komentirao je Domagoj Marinić(na slici), direktor ZLO-a. Odmah su kontaktirali upravu HC-a, ali i Ministarstvo prometa te molili pomoć.

– Već su zatvorili cestu, a radovi još nisu ni počeli – dodaje. Šest je to kilometara duga dionica, počevši od nadvožnjaka “Nemetin”. Riječ je, priopćio je HC, “o radovima na izvanrednom održavanju državne ceste”.

– Nadamo se da će se uspjeti naći kompromisno rješenje jer strahujemo od velikih gubitaka – ističe Marinić.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Prvi let za London bio je 4. travnja, a gotovo se 2000 putnika vozilo Ryan Airom na toj relaciji do jučer. Usporedbe radi, cijele je prošle godine ukupno 3800 putnika prošlo kroz osječku zračnu luku.

– Očekujemo da ukupna brojka do konca godine naraste na čak 30.000. Sve je veći, naime, interes i za domaće letove do Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika – navodi.

Zbog sigurnosti radnika i putnika, objašnjavaju u HC-u, vozila ne mogu prolaziti kroz gradilište.

– Ako bi radovi tekli uz promet, to bi značilo veliku gužvu i enormno produljenje radova, a ne bi omogućilo brži dolazak do Zračne luke – kaže Tamara Pajić, glasnogovornica HC-a. Glavnina radova bi ipak, nadaju se u HC-u, trebala biti gotova već do srpnja.

>> Na hrvatskim aerodromima manje putnika, no Osijek ima rast od 725%

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:54 30.04.2014.

laku noć, Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije