Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Borovu prvi put nakon 22 godine odblokiran račun

16.09.2014., Vukovar - Tvornica Borovo i predsjednik Uprave Borova Gordan Kolundzic.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
10.04.2015.
u 08:12

Dobri poslovni rezultati 
Prošle godine, nakon zastoja, proizvedeno je 400.000 pari obuće

Vidimo svjetlo na kraju tunela, ali još nismo sigurni je li riječ o svjetlu dana ili nam u susret juri brzi vlak. Ovim je riječima predsjednik uprave Borova Gordan Kolundžić opisao trenutačnu situaciju u ovoj vukovarskoj tvrtki koja se nakon bogate i uspješne povijesti, a nakon razaranja u Domovinskom ratu, suočava s teškim trenucima. Proteklih tjedana pa i mjeseci mogle su se čuti brojne optužbe na račun uprave tvrtke koje su se najvećim dijelom svodile na izostanak komunikacije s gradskim vlastima koje ni na koji način nisu upoznate sa stanjem u tvrtki. Zamjeralo im se i zapošljavanje po stranačkim linijama te kako u trenutačnoj upravljačkoj strukturi Borova gotovo da nema nikoga iz Vukovara.

– Treba vidjeti tko te teze provodi. Osobno mogu reći da je ova uprava sačinjena od mene, koji sam iz Zagreba, i još jednog člana koji je iz Osijeka. Takva je odluka Ministarstva. Što se tiče direktora u tvrtki, oni su većinom iz Vukovara – rekao je Kolundžić odgovarajući na prozivke.

Završen predstečaj

Istaknuo je i da nakon 22 godine Borovo prvi put posluje odblokiranog žiro-računa, živi od svoga rada i okrenuto je sebi. U međuvremenu je završen je i postupak predstečajne nagodbe nakon koje je ishođen kredit od 36 milijuna kuna koji će biti iskorišten za restrukturiranje tvrtke i kao operativna sredstva za rad.

Kolundžić podsjeća i da je dolaskom na čelno mjesto Borova zatekao višemjesečni zastoj u proizvodnji što je riješeno tako da je već lani proizvedeno oko 400.000 pari obuće.

Nova linija za SAD

– Prvi put nakon niza godina Borovo bilježi i izvoz koji iznosi osam posto proizvodnje. Izvozimo u Švedsku, Japan, Južnu Koreju, Francusku... Uskoro kreće i jedna probna serija startas tenisica za SAD, a radimo i jednu probnu seriju za Italiju – istaknuo je Kolundžić napominjući da rad Borova i dalje otežava niz stvari, poput nedostatka kvalitetnog obućarskog kadra. Tu je i još neriješeno pitanje imovine Borova u bivšoj državi. O lutanjima prijašnjih čelnika Borova govori i to da sadašnja uprava ponovno vraća stari logo Borova koji je prethodna uprava promijenila.

>> Izložba Borovo u srcu: Borosana i Borovo viđena očima učenika

>> Penava predstavio svoje šestomjesečno izvješće: Naglasak je na gospodarstvo

Komentara 3

R0
R00kie
08:59 10.04.2015.

o dragi boze pa zar je bitno odakle su clanovi uprave...neka budu kinezi ako ce razvijati firmu i uspjesno poslovat

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
09:27 10.04.2015.

Bravo!

CI
cinbenik
08:37 10.04.2015.

Pa i to cudo za Milanovica i .omunistickih vlasti...Ja mislo ,kako je HDZe pricao,oni prave Yugoslaviju,a oni rade napredak Hrvatske.....Nisu ih omele ni dvije kolone,ni zvizdanja stozera za obranu Hrvatskog Vukovara niod cega...ni referendumi ....Ipak se krece.........ili jo ovo preizborni trik .omunista.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije