Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan suvremenog plesa

Stižu Britanci, Izraelci, Belgijanci i još 30 skupina

Plesna skupina Candoco
20.05.2014.
u 15:52

Tjedan počinje u ZPC-u 28. svibnja, premijerom predstave "Pokret-ač". Osim u Zagrebu, predstave su do 7. lipnja i u Rijeci i Karlovcu

Koji su aduti novog izdanja pitamo organizatore Tjedna suvremenog plesa, naše najjače karike na hrvatskoj plesnoj sceni, a oni odmah izdvajaju britanski Candoco Dance Company i plesnu skupinu Batsheva iz Izraela. No tu je još jedna potvrda dolaska prispjela u zadnji čas – riječ je o belgijskoj kompaniji Ultima Vez.

-Britance Candoco znamo kao integriranu skupinu u kojoj uz zdrave osobe nastupaju i one s invaliditetom ekstremiteta ili su u kolicima – najavljuje nam u ime TDS-a Amela Pašalić – Candoco postoje već 15 godina, a k nama dolaze s dvije kraće predstave. Osim novog uprizorenja predstave "Set &Reset/Reset" tu je humorno intonirana poetska predstava koreografa Thomasa Hauerta, inspirirana filmom "Toskin poljubac" o umirovljenim opernim pjevačima. U Izraelu pak postoji kultura njegovanja suvremenog plesa, a skupina Batseva sa svojih petnaestak plesača na pozornici doista izgleda impozantno. Njihova je scenografija, svjetlo i sve što je predstavi potrebno doista na najvišoj razini. Dolaze s predstavom "Max" kojom koreograf Ohad Naharin priča životnu priču o međunarodno poznatome glazbeniku Maximu Warratu, ali Maximov lik postavlja kao svoj alter ego. Sve tri skupine nastupit će na pozornici zagrebačkog HNK – kaže Amela Pašalić.

Većina od tridesetak hrvatskih i stranih plesnih skupina nastupit će u Zagrebačkom plesnom centru. Tjedan počinje u ZPC-u 28. svibnja, s premijerom predstave "Pokret-ač" Studija za suvremeni ples u koreografiji Aleksandre Janeve-Imfeld. Na pozorici ZKM-a zagrebačka publika vidjet će "Rekvijem za Z" Zagrebačkog plesnog ansambla u koreografiji njegove voditeljice Snježane Abramović Milković koja govori o prolaznosti na sceni i izvan nje... Osim u Zagrebu, predstave do 7. lipnja idu u Rijeku i Karlovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije