Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mit ili istina

Vježbanje ipak nije ključno u borbi protiv pretilosti, 'ključ' je samo u prehrani?

vježbanje
Foto: Thinkstock
23.04.2015.
u 10:07

Londonski kardiolog Aseem Malhotra okrivljuje prehrambenu industriju zbog poruka koje odašilje "da se loše prehrambene navike mogu neutralizirati vježbanjem"

Vježbanje nema tako značajnu ulogu u borbi protiv pretilosti kako se uvriježeno misli.

Barem tako tvrde liječnici koji u British Journal of Sports Medicine poručuju kako je najvažnije "riješiti se loših prehrambenih navika" i to je poruka koju treba slati u javnost."

Iako redovna tjelovježba ima veliki utjecaj u borbi i prevenciji protiv dijabetesa, demencije i srčanih oboljenja, kad je riječ o pretilosti, tu nema tako veliku ulogu, navode liječnici, javlja BBC.

Londonski kardiolog Aseem Malhotra okrivljuje prehrambenu industriju zbog poruka koje odašilje "da se loše prehrambene navike mogu neutralizirati vježbanjem".

Profesor s britanskog National Institute of Health and Care Excellence,  Mark Baker, ne podupire ovaj stav:

– Nije dobro govoriti da se za zdrav život može isključiti tjelovježba. Potrebno je kombinirati i uravnoteženu prehranu i vježbanje.

S njim se slažu i iz britanske Federacije za hranu i piće ( Food and Drink Federation) čija je glasnogovornica naglasila da "naglašavanje važnosti vježbanja nije dio nikakve urote niti zavjere prehrambene industrije. Zdrav način života mora uključivati i zdravu prehranu i vježbanje podjednako".

>>Reducirate kalorije? Evo kako to utječe na zdravlje u starijoj dobi

>>I zbog ove 3 stvari ćete se udebljati, iako nemaju veze s hranom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije