Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSOBNA KAMPANJA?

Zagreb: Mikulić poručio Bandiću "da nije Rockfeller" da se razbacuje gradskim novcem

Milan Bandić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.08.2016.
u 15:10

'Pa nemojmo nečiju socijalnu nemoć iskorištavati za osobnu kampanju'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ), koji je na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića sazvao sjednicu Gradske skupštine za 31. kolovoza, u utorak je poručio kako ne želi zaustaviti nijednu odluku u interesu Zagrepčana, ali da "Bandić nije Rockfeller da se razbacuje gradskim novcem".

"HDZ-a s koalicijskim partnerima nikako ne želi biti kočničar ni jednog prijedloga koji je u interesu Zagrepčana u smislu poboljšanja kvalitete života", rekao je Mikulić novinarima ispred Stare gradske vijećnice, no postavlja se pitanje kriterija i transparentnosti, odnosno kome opraštati dug, a kome nešto dati.

Bandić je u ponedjeljak najavio da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.

"Pitanje je zašto je upravo u ovom trenutku netko postao socijalan ili solidaran, nisu takvi valjda postali u zadnjih nekoliko dana. Nije moguće da su neki tek sada prepoznali da u Gradu imamo ljude koji imaju primanja ispod 1500 kuna", kaže Mikulić. Takve su se točke na dnevnom redu Skupštine mogle naći i prije dvije ili tri godine, no gradonačelnik to tada nije predložio. "Pa nemojmo nečiju socijalnu nemoć iskorištavati za osobnu kampanju", poručio je Mikulić. 

Jednako misli i kada je riječ o oprostu dugova. "Nije Milan Bandić Rockfeller da se razbacuje gradskim novcem kad i kako on to želi", naglasio je, stoga bi trebalo razraditi kriterije kako bi svaki sustav dodjele sredstava, odnosno praštanja dugova, bio jasan i transparentan.

Mikulića žalosti što "morate osvojiti olimpijsku medalju da bi vam netko pružio ruku potpore".

"Sada čujem da se za njih najavljuju neke nagrade, a cijeli niz godina bili su ignorirani. Znam da se Dubrava dugo godina marginalizira, ali sad su svi ti Olimpijci, rekli bi mi u Dubravi, 'opalili pljusku' svima onima koji su im okretali leđa", rekao je.

>> 'Osiromašili su Hrvatsku i to žele legalizirati. To mogu samo s velikom koalicijom. Pa to se vidi s neba'

Komentara 33

DU
Deleted user
16:19 23.08.2016.

Troje djece status odgojiteljice? Znači, sve Romkinje će dobiti prosječnu plaću, a djeca će i dalje prositi po tramvajima.

AM
AMD------------------------
16:15 23.08.2016.

ovaj u sve korupcije javnih poduzeca,imobilija u zagrebu umrezen i jos javno nastupa govori sve o sudstvu,pravosudju u hrvatskoj,

NE
Neutralac
17:09 23.08.2016.

Lektori pazite na "spelling" Rockefeller je pravilno....a ne Rockfeller.... nije da je bitno ali VL je ugledni tisak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije