Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

'Zbog Beljaka HSS prvi put ne izlazi na mjesne izbore u Lekeniku'

Krešo Beljak
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
23.09.2016.
u 13:55

U priopćenju lekeničkog HSS-a ističe se kako "zbog nezakonitih odluka Kreše Beljaka suspendirani članovi stranke nisu u mogućnosti kandidirati se na navedenim izborima niti biti izabrani u tijela mjesnih vlasti".

Općinsko Vijeće općine Lekenik donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za Vijeće Mjesnih odbora koji će se održati 23. listopada 2016. godine. Prema svemu sudeći, na njima prvi put u samostalnoj Hrvatskoj neće sudjelovati HSS koji već četvrti mandat obnaša vlast u toj Općini – tvrde u lekeničkom HSS-u.

U priopćenju lekeničkog HSS-a, koje je medijima poslala Maja Romarić, čelnica HSS-ova ogranka mladih u Lekeniku i Sisačko-moslavačkoj županiji, ističe se kako je "uslijed nezakonitih i protustatutarnih odluka predsjednika stranke Kreše Beljaka koji je suspendirao većinu članova u Općinskoj organizaciji Lekenik, suspendirani članovi stranke nisu u mogućnosti kandidirati se na navedenim izborima niti biti izabrani u tijela mjesnih vlasti".

Naime, suspendirani su dugogodišnji predsjednik općinske organizacije HSS-a općine Lekenik Ivica Perović, ujedno i općinski načelnik Općine Lekenik od 2001. godine, kao i delegati Općinske organizacije HSS-a općine Lekenik na Glavnoj skupštini HSS-a, uz obrazloženje da nisu sudjelovali u parlamentarnoj kampanji ni osigurali dovoljan broj preferencijalnih glasova za Željka Lenarta, kandidata HSS-a u 6. izbornoj jedinici.

U lekeničkom HSS-u to negiraju ističući kako su svi svi suspendirani aktivno sudjelovali u izbornoj promidžbi Narodne koalicije i kandidata HSS-a Željka Lenarta te da je jedini razlog suspenzije taj što su oni ujedno i delegati na Glavnoj skupštini HSS-a "te je to razlog zašto su udaljeni iz članstva stranke kako bi ih se onemogućilo da sudjeluju u unutarstranačkim izborima te da biraju i budu birani".

"Predsjednik HSS-a Krešo Beljak odlučio je suspendirati članove HSS-a općine Lekenik, no nije to učinio s organizacijama u nekim drugim županijama koje su ostvarile bitno lošiji rezultat, što nas dovodi do zaključka da je motiv za ovakvu odluku politička eliminacija", zaključuju lekenički HSS-ovci pozvavši predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da povuče sve suspenzije i omogući članovima sudjelovanje na mjesnim izborima te da osigura poštene unutarstranačke izbore.

>>Evo što je Beljak sve govorio o HDZ-u za vrijeme i nakon kampanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije