Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKOM IZNENADIO SVE

Evo što je Beljak sve govorio o HDZ-u za vrijeme i nakon kampanje

Krešo Beljak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
21.09.2016.
u 09:39

Nekoliko dana prije izbora na predizbornom skupu u Karlovcu, kada je Beljak bio uvjeren u pobjedu koju Narodna koalicija na kraju nije ostvarila, oštro je napao HDZ i Hasanbegovića.

Odluka da HSS svoje mandate dâ Andreju Plenkoviću na raspolaganje mnoge je iznenadila budući da su oni bili dio Narodne koalicije koja je izgubila na izborima. Još je čudnije to što se Krešo Beljak odlučio na ovaj potez iako je tijekom kampanje napadao HDZ i teško ga optuživao. 

– HDZ s koalicijom i MOST do sada nisu izišli ni s jednim predizbornim programom jer ga nemaju. Oni bi mijenjali Ustav tako da ograničavaju ljudska prava. Neće oni o tome u kampanji ni govoriti. No, oni imaju tajni program kojim potiho žele promijeniti Ustav i kršiti ljudska prava, među ostalima i prava žena. Pa, sjećate se kako su mene napali kada sam zagovarao borbu za ženska prava. Bila je to hajka kao da sam tko zna što rekao. To vam je HDZ – ovako je Beljak govorio u kolovozu u Ozlju na predstavljanju programa Narodne koalicije

Beljak je HDZ tada optužio i da bi oni "ženama zabranili da rade, zatvorili ih u četiri zida samo da rađaju".

Beljak je imao ponešto kazati o HDZ-u i nakon osuđujuće presude Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu. Iako nije imao komentara na presudu, prokomentirao je HDZ i kazao da je "činjenica da je tu stranku stvarala tajna služba bivše države".

Na kraju kolovoza, u intervjuu za Večernji list, kazao je kako se nada da će Narodna koalicija "dobiti više mandata nego što ankete sad pokazuju i da nikakve druge koalicije neće biti potrebne".

– Nadam se da će birači znati izabrati između kaosa koji je vladao posljednjih deset mjeseci s Vladom HDZ-a i Mosta i neke stabilnosti, sigurnosti – kazao je tada Beljak.

Nekoliko dana prije izbora na predizbornom skupu u Karlovcu, kada je Beljak bio uvjeren u pobjedu koju Narodna koalicija na kraju nije ostvarila, oštro je napao HDZ i Hasanbegovića.

– Nema pesimizma, samo optimizam i iznenadit ćemo i nevjerne Tome izbornim rezultatima. Ovo je izbor između Zorana Milanovića i s druge strane Karamarka, Željke Markić, Hasanbegovića i ekipe koja bi žene zatvorila da ne rade već rađaju, koja bi ukinula satove tjelesnog odgoja radi povećanja vjeronauka, a nije im jasno da smo mi Hrvati bili katolici i prije 1991. godine. Kvazidesničari nam to ne trebaju pojašnjavati – kazao je Beljak i dodao: – Pa, danas su Mađari, Bugari, koji su Hrvate gledali nekada u leđa i divili nam se, ispred nas zbog politike HDZ-a.

Dva dana nakon izbora Krešo Beljak za Hinu je kazao kako "HSS neće biti dio buduće Vlade jer su birači tako rekli". 

– HSS sigurno neće biti dio Vlade jer su birači tako rekli. Poštujemo legitimitet stranaka koje su dobile izbore – to su HDZ i Most i želimo im svu sreću, da se što prije dogovore i da što prije počnu raditi. Demokratska je praksa da oni koji su dobili izbore pokušaju sastaviti Vladu. HSS je bio dio koalicije koja je izgubila izbore, pa bi bilo licemjerno od nas da pokušamo na bilo koji način izigrati volju birača – kazao je Beljak.

Prije samo četiri dana kazao je za HRT kako će HSS biti u oporbi te tako odgovorio Andreju Plenkoviću koji je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kazao kako bi volio da se HSS vrati suradnji s HDZ-om.

– HSS će biti opozicija kakva još nije viđena u Hrvatskoj – poručio je. 

Da ne želi suradnju s HDZ-om, kazao je i tijekom hodočašća u Mariji Bistrici. Tada je kazao kako nisu dobili ponudu, a i da jesu, ne bi je prihvatili.

– Mi smo opozicijska stranka i poštujemo volju birača, a volja birača je bila ta da vlast sastave HDZ i Most. Želimo svu sreću HDZ-u s Mostom – još jednom je ponovio Beljak.

Dva dana kasnije Beljak je objavio kako će dati podršku Plenkovićevoj vladi. Napomenuo je da HSS ipak ostaje u oporbi.

>> HSS daje potpise Plenkoviću, Most ispada iz igre? Petrov: Beljak neće zaustaviti Most

Komentara 23

SE
sestrićna
10:22 21.09.2016.

beljaka su u hss ugurale udbaške strukture s ciljem da rasturi stranku kao što su to nekad napravile s kosor u hdz.u...

GR
grgaman
10:09 21.09.2016.

Drug Pajser Bljak nema karaktera ni odgovornosti i ne zasluzuje voditi HSS

DS
darko.sabljak
10:37 21.09.2016.

Bravo, sve za fotelje. Samo naprijed. Na sljedecim izborima opet cemo lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije