Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostov ministar

Vlaho Orepić priznao: 'Da, bio sam član HDZ-a'

vlaho orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
08.09.2016.
u 12:50

'Kratko je to bilo. Bio sam vojna osoba i izašao sam odmah iz HDZ-a...', rekao je Orepić

Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić bio je član HDZ-a, doznaje Dubrovački dnevnik. Tu informaciju potvrdio je i sam Orepić putem telefonskog razgovora. 

– Bio sam, da, '91, '92. godine sam bio član HDZ-a – izjavio je Orepić nakon što mu je rečeno da za to postoje pouzdani izvori koji su to potvrdili. 

Kako je Orepić u više navrata kritizirao HDZ, na pitanje koliko je vjerodostojno da bivši član HDZ-a kritizira vođenje države od njihove strane u proteklih 25 godina, Orepić odgovara kako je vjerodostojno jer su se "odmaknuli od tih ljudi".

Nakon svađe na lokalnoj razini izašao iz HDZ-a  

– Vjerodostojno je, uistinu vjerodostojno. Odmaknuli smo se od politike koja je uništila ovu državu, kao i od ljudi. Ja kao takav nisam imao nikakav utjecaj. To je u tim trenucima čak bio nekakav pokret – izjavio je.

– Kratko je to bilo. Bio sam vojna osoba i izašao sam odmah iz HDZ-a. Konkretno, predložio sam izbacivanje tada ministra u Vladi RH trenutačnog direktora Luke Ploče Ivana Pavlovića i onda smo došli do svađe u lokalnom pločanskom HDZ-u i izašao sam. Tada me podržao jedino pokojni otac trenutačne pomoćnice ministra europskih integracija (op.a Marija Vučković), gospodin Vučković – izjavio je Orepić.

> > Vlaho Orepić: Ustavni suci trebaju dati kolektivni otkaz

Ključne riječi

Komentara 39

DU
Deleted user
13:19 08.09.2016.

Priča se da u Mostu vlada nervoza, čak i panika. Mogli bi biti ukrasna oporba, koja će na svakoj sjednici pojavljati dosadnu i lažnu frazetinu "svi su isti osim nas".

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
13:50 08.09.2016.

Bio tadasnja Manoliceva struja.

DA
damascus
13:42 08.09.2016.

Možda je bio član HDZ-a , ali po mom promišljanju , bio je kukavičje jaje. Jednako kao i Prgomet, koji nikada nije razmišljao kao onaj koji je, ili bi stvarao ovu državu u uvjetima u kakvoj se stvarala. Pitajte ga kako gleda na ulogu provoga predsjednika. Da, ali , ali... Pa će spominjati greške a ne zasluge. Evo, to su ti domoljubi koji su se infiltrirali u HDZ a među njima su bili i Mesić, i Manolić (ali i SKD-SDP) Perković, Mustač, Prgomet i t.d. Ne vjerujem im.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije