Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječi hvale

Slavni šahist na Facebooku otkrio što misli o Milanoviću i Plenkoviću

gari kasparov
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
06.09.2016.
u 09:07

Gari Kasparov, uz to što se dotakao ljepota Hrvatske, komentirao je i nadolazeće izbore

Bivši šahovski svjetski prvak Gari Kasparov na svom se Facebooku osvrnuo na ljepote Hrvatske koje je vidio dok je tu boravio. No Kasparov se osvrnuo i na nadolazeće izbore u Hrvatskoj.

"Proveo sam veći dio ljeta u prekrasnoj Hrvatskoj, kao što to već činim desetljećima. Nekad je to bio moj kamp za trening, a sada je tamo mjesto za obiteljski odmor", napisao je poznati šahist između ostalog na Facebooku. Kasparov napominje u svom statusu da sada živi u New Yorku, ali da se u Hrvatskoj osjeća kao kod kuće. "Još je jedna razlika u tome da sam sada hrvatski državljanin, pa tako i politika ovdje ima više značenje za mene", napisao je.

"Bliže se parlamentarni izbori 11. rujna. Glavni stranački čelnici u Hrvatskoj bivši su premijer Zoran Milanović i zastupnik Andrej Plenković. Imao sam zadovoljstvo upoznati obojicu, i mogu reći da je Hrvatska blagoslovljena vrlo teškim izborom! Obojica su mladi, impresivni i obrazovani vođe, iskusni i inteligentni, proeuropski orijentirani i obojica žele gurnuti Hrvatsku naprijed u dinamičnu budućnost s ambicioznim obrazovanjem i ekonomskim platformama", napisao je Kasparov.

"Moja obitelj duguje Zoranu Milanoviću jer nam je odobrio državljanstvo kada nam je bilo potrebno pa ne mogu biti objektivan. Ali kako izgleda da ćemo moja žena i ja podijeliti glasove, nećemo imati nikakvog utjecaja na rezultat", dodao je šahist.

Usporedio je Kasparov to s američkim predsjedničkim izborima, gdje su birači ukleti teškim izborom jer biraju između dvojice kandidata koje baš i ne vole.  "Iskreno, osjećam se sretno jer ne moram glasati ove godine na izborima u SAD-u", napisao je, između ostalog, Kasparov.

Dodao je na kraju i da Milanović i Plenković imaju pozitivne ciljeve za budućnost i žele najbolje za zemlju, ne za sebe ili neke skrivene interese. "Bez obzira na to što će se dogoditi na dan izbora, Hrvatska je pobijedila", napisao je Gari Kasparov, između ostalog, na svom Facebooku.

Komentara 7

JP
jpavicic
12:13 06.09.2016.

Od Socijalističke Republike do Države Hrvatske Neki dan Milanović objavi skoro zaboravljenu činjenicu da je Republika Hrvatska nastala u drugom svj. ratu zaslugom partizana-antifašista, a prećuti činjenicu da su "čuvari" takve Republike, u pokušaju sprečavanja nastanka Države Hrvatske, poubijali višee desetaka tisuća i protjerali sa svojih ognjišta milion njezinih građana, te spalili i porušili trećinu Države Hrvatske. Jedan od ideoloških slijednika čuvara republike, je i Milanović, sa svojom partijom, koja se javno u počecima stvaranja Države Hrvatske, jasno i javno suprotstavila takvoj uspostavi, napuštajući sjednicu Sabora, na kojoj se takva odluka donosila. Najgora stvar koja se jednoj državi može dogoditi je, da njom upravlja onaj tko je nikad nije želio i sve je radio da je ne bude. Kasparov kao da je pao s Marsa, a ne pobjegao iz sustava i od ideologije koju zastupa i Milanović

DU
Deleted user
14:05 06.09.2016.

"ili mi ili Hrvati "....novo geslo partije :)

DU
Deleted user
11:25 06.09.2016.

Obojica su baš po mjeri Soroša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije