Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SASTANCI U HDZ-U

Plenković o konzultacijama s predsjednicom: Imamo dovoljno vremena

plenković
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
23.09.2016.
u 11:26

Istaknuo je kako su svi dosadašnji razgovori imali svrhu da se identificiraju HDZ-ova i stajališta partnera te da sve ide dobro.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je ocijenio kako će pregovori o sastavljanju nove parlamentarne većine i Vlade biti uspješno obavljeni u ustavnim rokovima koji počinju teći u ponedjeljak nakon objave službenih rezultata izbora.

Plenković je novinarima ispred HDZ-ove središnjice rekao kako pregovori idu dobro, a na njihov upit hoće li na prvim konzultacijama s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović idući tjedan imati dovoljno potpisa da dobije mandat za sastav Vlade, odgovorio je: "Vidjet ćemo. To nije presudno, Imamo dovoljno vremena jer će u ponedjeljak biti objavljeni konačni službeni rezultati izbora i od tada počinju teći rokovi".

Istaknuo je kako su svi dosadašnji razgovori imali svrhu da se identificiraju HDZ-ova i stajališta partnera te da sve ide dobro.

Upitan kako tumači nagađanja da će Most predstaviti i petnaestog člana njihova saborskog kluba zastupnika te jača li to njihovu poziciju u pregovorima, Plenković je kazao kako je zadovoljan ako Most može dogovoriti poslijeizbornu suradnju, naglasivši da HDZ ne dira zastupnike iz drugih stranaka ili saborskih klubova.

"Sa 61 saborskim mandatom imamo uvjerljivu relativnu pobjedu na parlamentarnim izborima i imamo još nekoliko spremnih zastupnika u Saboru koji će nas podržati. Što stabilnija parlamentarna većina, to stabilnija i učinkovitija Vlada", poručio je.

Novinare je zanimao i njegov komentar situacije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje studenti i dio profesora traže ostavku dekana Vlatka Previšića te najavljuju blokadu fakulteta, na što je Plenković rekao da prati situaciju te da bi volio da se ona primiri i omogući normalan rad fakulteta. "Postoji autonomija sveučilišta, postoji dekan, rektor i nadležni ministar. Kada dođe vrijeme, komentirat ćemo", kazao je.

I glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković novinarima je izjavio da će njegova stranka u ustavnim rokovima s dovoljnim brojem potpisa otići na konzultacije kod predsjednice Republike. "HDZ je dobio većinu i sada pregovara o budućoj parlamentarnoj većini i Vladi. Sve će se odvijati u ustavnim rokovima", poručio je.

>> Plenković: Svih osam zastupnika manjina podržat će Vladu. Pupovac: Na Plenkoviću je da u povjerenju donese najbolje odluke o kadroviranju

Komentara 8

FA
Fake
11:28 23.09.2016.

Sve Ok ali Hasanbegović mora ostati ministar a i Plenković vrlo dobro zna koliko je glasova taj čovjek pokupio.Zato,dovršite te pregovore pa zasučite rukave i smjestite našu Hrvatsku gdje joj je i mjesto a to je u gornjoj polovici.

ST
stefj
11:43 23.09.2016.

Hm, puno toga je Plenković očito spreman popustiti i manjincima i Mostovcima. Kod toga su najgori zahtjevi koji ostale građane Hrvatske stavljaju u podređen položaj i izuzetno jačaju utjecaj manjina na politiku (kao npr. dvostruko pravo glasa), ali i populistički zahtjevi koje je stavio Most koje ćemo svi plaćati (poput otpisa duga i sl.)... Sve će to napraviti život "običnim" građanima skupljim i težim i neće donijeti nikakav prosperitet društva... Na kraju će biti najgore ako si stručan, ako si Hrvat i ako uredno podmiruješ svoje obaveze (već sad je to najgore). Onda država i politika samo traže i uzimaju, a čak ne daju niti dobre ceste, škole ili policiju. I onda se netko čudi što pametni ljudi bježe odavde?

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:00 23.09.2016.

Plenki cini mi se da nemas sposobnosti sastaviti vladu,,,nazalost niko nece ni sa HDZom kao ni sa SDPom .Plenkovic voli vise Brisel nie ovo za njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije