Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ HRT-A OSTAJE

Plenković nazvao Oreškovića i tražio za Kovačića dulji mandat

31.08.2016., Zagreb - Prije pocetka sjednice Vlade kolege su ministru Sprlji cetitali na rodjenju djeteta. Tihomir Oreskovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.09.2016.
u 12:26

Unatoč tome što je Most branio opozvanog premijera, on se sada svrstao na stranu HDZ-a. U Mostu prigovaraju da se nudi i HDZ-u i SDP-u

Opozvani premijer Tihomir Orešković i HDZ-ovi ministri preglasali su jučer na sjednici Vlade Božu Petrova i Mostove ministre te uredbom izmijenili Zakon o HRT-u prema kojoj će Siniša Kovačić do 1. listopada ostati vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, kao što je Večernji list jučer i najavio.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je da je Vlada ovaj korak poduzela jer sadašnjem vodstvu HRT-a mandat prestaje 4. rujna i tada javna televizija ostaje bez zakonskog zastupnika.

– Razumijemo da HRT treba imati upravu, ali ne smatramo da je sadašnja uprava ispunila svoju svrhu jer bi cilj trebao biti objektivno i nepristrano informiranje. Most zato ne može podržati ovu odluku. Nakon formiranja saborske većine mi ćemo tražiti formiranje profesionalnijeg vodstva HRT-a – rekao je potpredsjednik Vlade Božo Petrov

Nakon toga premijer Tihomir Orešković stavio je HDZ-ov prijedlog na glasanje koje je završilo rezultatom 12:6. Orešković se, dakle, ovog puta priklonio HDZ-u i glasao za produljenje mandata Kovačiću. Kako su mostovci do zadnjeg trenutka podržavali Oreškovića, kojeg je u Saboru srušio HDZ uz podršku većine oporbenih zastupnika, jasno je da je između Petrova i Oreškovića “pukla veza”.

– Ne znam što mu ovo treba, čini se da se predomislio i da pokušava opstati u politici pošto-poto. Čini se da Orešković sjedi na dvije stolice i da se nudi i HDZ-u i SDP-u – kaže naš izvor iz Mosta razočaran Oreškovićevim ponašanjem.

HDZ-ovi izvori iz Vlade kažu da je Andrej Plenković, šef HDZ-a, navodno jučer nazvao Oreškovića i zamolio ga da uvrsti odluku o HRT-u na sjednicu Vlade jer u HDZ-u smatraju da je razumno Kovačiću produljiti mandat za mjesec dana. Plenković je jučer izjavio da su HDZ-ovi ministri donijeli ispravnu odluku jer je HRT javni servis i mora funkcionirati.

Naši izvori iz HDZ-a kažu da s Oreškovićem nije dogovoren nikakav politički angažman, ali smatraju da se HDZ prema Oreškoviću, kao čovjeku kojeg su doveli za premijera, mora ponijeti ljudski. 

>> Velike stranke silnim obećanjima ukrale blokirane Živom zidu

Komentara 10

BK
B Kosa
21:02 01.09.2016.

Most je gori i opasniji nego SDP

ZI
Zir
12:49 01.09.2016.

Po mojim izvorima bliskim ovim novinarima,koji potpisuju ovaj biser novinarstva, sasatvila je sredisnjica , a oni gapotpisali;

BK
B Kosa
20:58 01.09.2016.

Kovacic je radio svoj posao odlicno. Ovo je sramota za Most. Petrov kaze mi nemozemo ovo podrzati. Mogu podrzati ostoica. Biraci se trebaju proc mosta. HDZ ministri opet su se pokazali postenip pa i Oreskovic kojega su mostovci bili okrenili protiv HDZ i tako razbili koaliciju vladu i sabor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije