Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'REFORMA MORA BITI PROVEDENA'

Jurlina Alibegović: HDZ nije za reformu javne uprave

13.07.2016., Zagreb - Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegovic.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.08.2016.
u 11:22

'HDZ želi provesti reformu. Nažalost, ona je potpala pod Ministarstvo uprave, koje je kod Mosta'

Tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović prozvala je u četvrtak HDZ da je u njihovoj Vladi kočio reformu uprave, na što joj je HDZ-ova Ivana Maletić uzvratila da je reforma propala jer Mostovo ministarstvo nije bilo u stanju napraviti valjani akcijski plan.

– Nema političke spremnosti na razini HDZ-a da se provede reforma u javnoj upravi. Ja sam to vidjela na svojoj koži – ustvrdila je Jurlina Alibegović na okruglom stolu "Reforma pravosuđa i javne administracije" u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i izdavača Hanza Media.

Kazala je i da ta reforma mora biti provedena jer građani trebaju dobiti kvalitetniju javnu uslugu.

– HDZ ne samo da ima volje, nego želi provesti tu reformu, ali nažalost, Ministarstvo uprave potpalo je pod Most - rekla je Maletić.

Dodala je da je Mostovo ministarstvo krečući u reformu predložilo akcijski plan za koji je Europska komisija rekla da "to nije akcijski plan".

– Nijedan indikator u njemu nije bio naveden... a kada je ministarstvo dobilo priliku za popravak, od jednog akcijskog plana napravili su tri ili četiri – kazala je Maletić. Ustvrdila je i da je te planove, također zbog nedostatka financijskih indikatora stopiralo Ministarstvo financija "kako se ne bi ponovno sramotili u Bruxellesu".

– I sada HDZ koči reforme... – zaključila je Maletić, ističući da svaka reforma mora biti dobro osmišljena.

Na okruglom stolu "Reforma pravosuđa i javne administracije" govorio je i glavni direktor HUP-a Davor Majetić, a u raspravi su sudjelovali i bivši SDP-ov ministar pravosuđa Orsat Miljenić, varaždinski župan Predrag Štromar i profesor s Pravnog fakulteta Vedran Đulapić.

U SDP-u, kako kaže Miljenić, ističu da su ključni problem pravosuđa zemljišne knjige te da imaju mjeru kako ih urediti 2017. godine.

>> Milanović: Kultura nije vojni marš ili koračnica

Komentara 16

FR
Franchescha
13:13 25.08.2016.

MOST je najveća prevara prošlih izbora, valjda ljudi neće opet nasjesti!

MI
mirrro
13:13 25.08.2016.

javila se sposobna žena,ajme narodu koga bi ova vodila,nema tri ciste a niti nezna razgovarati kao akademska gradanka,došla nemam pojma od kud i postala ministrica

EB
eto_bas_zato
13:02 25.08.2016.

Da ste vi mostovci htjeli reforme oni bi radili na njima, a ne se bavili unutarstranackom politikom koalicijskog partnera. Narod vam ne vjeruje vise!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije