Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

HNS objavio 7 jamstava za Most: 'Moraju ih ovjeriti kod javnog bilježnika'

"MOST će obećati da će početi rješavati i druge probleme, a ne samo one koje je sam stvorio, poput dovođenja Tomislava Karamarka na vlast"
31. kolovoza 2016. u 09:01 111 komentara 12414 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je Most objavio da će za eventualnu suradnju tražiti jamstva od drugih političkih stranaka, HNS je danas uzvratio tražeći jamstva od Mosta kao "preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti".

HNS je objavio sedam ironično intoniranih zahtjeva:

1. MOST će početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih. MOST će prestati političku odgovornost prebacivati na povjerenstva, stručnjake, liječnike, specijaliste, indicije obavještajne zajednice, konzultacije kod predsjednice ili referendume.

2. MOST će priznati samom sebi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da je politička organizacija (bilo bi poželjno da kaže i čija). MOST će priznati i da njihovi članovi i kandidati na izborima nisu promatrači političkog sustava, već političari, s obzirom na to da se bave – politikom.

3. MOST će odustati od maltretiranja hrvatske javnosti i prijetnji trećim izborima u godinu dana ako Božo Petrov ne postane premijer, bez obzira na broj osvojenih mandata.

4. MOST će se ispričati građanima što nisu proveli nijednu obećanu reformu. MOST će obećati da će početi rješavati i druge probleme, a ne samo one koje je sam stvorio, poput dovođenja Tomislava Karamarka na vlast.

5. MOST će se obvezati da će na svaku mjeru koja se tiče drugih političkih stranaka prethodno donijeti i provesti najmanje pet mjera koje se odnose na poboljšanje života građana.

6. MOST će svečano obećati da će dužnosti u Vladi obnašati tek nakon završetka ubrzanog tečaja iz funkcioniranja države i gospodarstva, a u skladu s potrebama građana i važnosti situacije u državi, što znači i nakon 17:00 sati radnim danom te u dane vikenda.

7. MOST će konačno utvrditi najbolji put do Hrvatskog sabora, da putem ponovno ne izgubi značajan broj zastupnika.

HNS je na kraju napomenuo da Most jamstva "mora ovjeriti kod javnog bilježnika".

>> Grmoja: Most je u hrvatsku politiku uveo transparentnost, etičke standarde i dosljednost

>> Petrov: Za 4 dana otkrit ćemo Mostova jamstva za suradnju

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Javila se najoptuženija i najosuđenija sekta u povjesti Hrvatske,1,5% biračke potpore 10 zastupnika desteci optuženih i osuđenih za malverzacije,tisuće uhljbnjnih,moglo bi se reći 95% članstva HNS-a!

 • Deleted user:

  Mister 20 % razdjelnik ,mister pajser te ustaše milanović & mesić nekome postavljaju uvjete

 • Avatar Britko
  Britko:

  Još malo Ivane, ničija nije do zore sjala, doći će red i na tebe