Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Ne bih glasao za izbacivanje Kolarić, a Trump se u debati ponašao kao Hasanbegović

Što je bio uzrok poraza SDP-a na izborima, Bojan Glavašević je rekao da se to tek treba raspraviti i analizirati
27. rujna 2016. u 11:21 52 komentara 2756 prikaza
bojan glavašević
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bojan Glavašević, član Glavnog odbora SDP-a, bio je gost u Novom danu N1 televizije. Komentirao je, između ostalog, aktualna događanja u SDP-u.

Na pitanje što je bio uzrok poraza SDP-a, Glavašević je rekao da se to tek treba raspraviti i analizirati. – Oko sto tisuća ljudi koji su prije glasali za nas sad nisu izašli na izbore. Vrlo je jasno da je na to utjecala i retorika Zorana Milanovića. Moramo se s njima suočiti. Činjenica jest da je odgovornost za ovaj rezultat na Narodnoj koaliciji – poručio je.

Govorio je i o povratku Aleksandre Kolarić u stranku. Rekao je da ne zna odgovor na pitanje zašto SDP nije dozvolio njezin povratak u stranku.

Aleksandra Kolarić Otvoreno pismo Aleksandra Kolarić pisala SDP-u: Vratite u stranku sve eliminirane i nepravedno izbačene članove, vrijeme osveta je gotovo Bojan Glavašević i Zlatko Hasanbegović Dražen Ćurić Hasanbegović u dvoboju pobijedio Glavaševića argumentima Bojan Glavašević INTERVJU Bojan Glavašević: Hasanbegović je kulturu podijelio na lijevu i desnu

– Ne znam odgovor na to pitanje. Na Glavnom odboru bilo je nekoliko točaka koje su predložene za uvrštavanje na dnevni red za raspravu na odboru. Na kraju je Glavni odbor ipak glasovao da se taj prijedlog ne uvrsti. Ja sam bio suzdržan u tom glasovanju. Razlog je bio što smatram da nije bilo primjereno spojiti različite točke, za koje je bilo stavljeno zajedničko glasanje. Trebalo ih je odvojiti i zato sam bio suzdržan – rekao je.

Glavašević: Nemam ništa protiv da se Kolarić vrati u stranku

Na pitanje zašto je netko odlučio spriječiti povratak Aleksandre Kolarić u SDP, rekao je: – Ne znam da je netko to htio učiniti, njezin zahtjev jednostavno nije bio na dnevnom redu. Nemam ništa protiv da ona podnese zahtjev i da se vrati u stranku.

Glavašević nije sudjelovao u radu stranke onda kada je Kolarić izbačena iz stranke. – Da se mene tada pitalo, ja ne bih glasovao za njezino izbacivanje u tom trenutku – dodao je.

Komentirao je noćas održanu debatu Hillary Clinton i Donalda Trumpa. Na konstataciju da je i on sudjelovao u debati, i to sa Zlatkom Hasanbegovićem, za koju kažu da mu nije dobro parirao Glavašević je odgovorio: – Ja se ne bih složio s tom ocjenom i ova me debata između Trumpa i Clinton podsjetila na mene, zato što se Trump ponašao kao Hasanbegović, dosta agresivno, upadao mi je u riječ. Ja sam tom debatom zadovoljan, i njih dvoje i ja i Hasanbegović smo potpuno dva svijeta.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • Avatar Štilcovana_Katabolcna
  Štilcovana_Katabolcna:

  Do kada mislite ovu političku ništariju i moralnu nulu promovirati u vašim novinama?

 • Erazmo:

  Ovaj lik je totalno nedorastao obnašanju bilo kakve odgovorne funkcije.Uz to što je bio totalno inferioran Hasanbegoviću,služio se odvratnim diskvalifikacijama Hasanegovića bez realnih argumenata!

 • ćaćaća:

  sdp je partija pretvorila u sdss a u glavnim odboru i zamjenicima stranke mogu biti samo abolirani tj oni koji stalno pričaju kako su ugroženi..uskoro bi isti mogli i voditi stranko i na taj način bi prestalo skrivanje iza sdp.a...